Форум Сребърният Еднорог

Раздели => Мнения, препоръки и сладки приказки => Темата е започната от: aquaborn в Март 31, 2010, 08:30:23 pm

Титла: Kak се поддържа сребро?
Публикувано от: aquaborn в Март 31, 2010, 08:30:23 pm
Чудя се кво мога да направя, така че новата ми придобивка да не заприлича на старата? Среброто потъмнява, зеленясва... Как мога да го поддържа, така че да си седи винаги красиво?
Титла: Re:Kak се поддържа сребро?
Публикувано от: Мирослав в Март 31, 2010, 09:43:50 pm
Всяко едно сребърно бижу потъмнява, иначе не е сребро. Почистването и освежаването е много лесно и бързо и може да се прави винаги, когато решиш, че е потъмняло.
С малко сода бикарбонат(сода за хляб) отиваш на мивката, намокряш бижуто и както са ти мокри и ръцете-топваш с палеца в содата и с така навлажнената сода и пръсти започваш да търкаш бижуто. За секунди патината пада и белият цвят се възвръща. След това изплакваш, подсушаваш с кърпа и е готово за носене.

Скоростта на потъмняване, особено за медальоните, много често зависи от потта на човек. Това е особено валидно за летния сезон, когато обикновено медальоните се носят "на голо". При някои потта е по-активна и потъмняването може да се получи буквално след няколко часа носене(виждал съм мой познат, който само за два часа направи един медальон черен като антрацит). За радост повечето хора нямат такъв проблем и сребърното бижу си потъмнява бавно и постепенно.
Едно мога да кажа-среброто е като жената, иска си постоянни грижи, за да бъде красиво!   ;)