Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация

Покажи участието

* Публикации | Теми | Прикачени файлове

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Мирослав

Страници: [1] 2 3 ... 29
1
И същите, само че байцвани.

2
Заготовки за бродирани бижута.

Материалът е брезов шперплат с дебелина 3мм.

Изрязването е механично, с фреза, а не лазерно, затова и липсва чернилката по ръбовете и контурите. Поне според мен изглеждат много по-добре от лазерно изрязаните.

Посочените размери са вътрешните размери на рамките, сиреч това, което ще се вижда от панамата.

Първите две снимки - моделчето е подходящо за обици и пръстен, защото е без ушенце основата. Размер 20х20мм. , външно 25х25мм.

С двете ушенца - основи за гривни, кръгли и квадратни. Размери 25х25мм., външно 30х30мм.

Квадратни за медальон три размера:
25х25мм. и външно 30х30мм.
30х30мм. и външно 35х35мм.
35х35мм. и външно 40х40мм.

Правоъгълно за медальон с размери :
25х35мм. и външно 30х40мм.

Мога да изработя и други размери по желание. Цената е 1,20лв. за една основа + рамката към нея.

https://bazar.bg/obiava-25985952/zagotovki-za-brodirani-bizhuta

3
Дървени ключодържатели.

https://silverunicorn.org/p/woodwork/index12.php

4
По Волята на Небето изпълних и тази моя идея - дървени ключодържатели. :) Естествено, първите модели бяха с български народни мотиви, които вече бях правил . Тук е моментът да благодаря на Tsvetelina Petkova, защото моделите на орнаментите от чипровските килими са нейни!  :) Благодаря, Цвети!

Разбира се, моделите могат да бъдат много по-вече, това е само началото. Много скоро ви обещавам една много голяма изненада, приятна и за вас, надявам се.

Размерите на ключодържателите са 53х35мм., а халката е с диам.25мм.
Материалът е круша.
Всеки един ключодържател ще бъде опакован в торбичка от конопено зебло.

Цена 6лв.

https://silverunicorn.org/p/woodwork/index12.php

5
Дървени ключодържатели с вградена в тях ръчна бродерия, покрита с безцветна смола.
Напълно функционални, а не сувенирни, защото бродерията е защитена от смолата и няма никакъв шанс да се зацапа или повреди механично. Нека да кажа, че бродерията е на супер ниво, благодарение на Илияна Христова !
Дървената част пък е тройно лакирана с безцветен лак на водна основа. Може да бъде от дива череша, круша и орех.

Цената е 14лв.

6
Информация за изделията / Вълчан войвода
« -: Декември 07, 2018, 11:47:55 am »
Вълчан войвода е сред най-емблематичните фигури за целия югоизточен регион и особено за Странджа. Трудно е накратко да се представи многоликия образ на войводата. За разкриването му може да се върви в различни посоки и да се засягат много теми. Вероятно най-близко до действителността е представата за Вълчан войвода в селата близки до неговото месторождение. В този край преданията разказват за действията на Вълчан войвода като отмъстител и народен закрилник и като дарител.

Допълвам  темата за Вълчан войвода с втори модел, този път образът му е от неговите млади години.

7
Информация за изделията / Re: Грифон
« -: Септември 06, 2018, 06:43:08 pm »

8
Цветето на Живота.

Една нова разновидност на този символ с диаметър 54мм., като характерното в случая е, че е изпъкнал, а не гравиран/вдълбан/, както е при по-стария модел. Направо си плачеше поради размера, а и поради общия си вид, за една плетена верижка и се получи съвсем-съвсем добре.

Д-213 - https://silverunicorn.org/p/woodwork/index11.php

9
Информация за изделията / Re: Грифон
« -: Юли 29, 2018, 11:02:20 am »
Грифонът като символ не е бил никак случаен за нашите древни предци.  Главният Алп Хурса(Хърса) е бил изобразавян като грифон! 

Хурса е син на Мара и Туран - алп на ковашкото изкуство и носител на Божията вест. Среща се и под имената Саин(Добър, Щастлив) или Аспар(Суровия). Този древнобългарски еквивалент на архангел Михаил доставял душите на умрелите ни предци на Небето. Обикновено го изобразяват като грифон, орел, беркут или друга хищна птица. Древните прабългари го олицетворявали с Божия съд и наказанието за извършените грехове.

Хурса е емблематичен за българската митология. Предците ни са вярвали, че точно този алп е дал на Инджик (първия български цар) свързка от конски косми, прикрепени към копие, което се е превърнало в символ на царската власт в прабългарската държава.

10
Информация за изделията / Грифон
« -: Юли 29, 2018, 10:42:58 am »
Грифоните обикновено са описвани като четириноги птици с орлови клюнове и нокти на лъв, които може би не летят, а живеят под земята и охраняват свирепо златните находища. Легендата за грифоните датира най-рано от 675 пр.н.е., когато гръцкият пътешественик и писател Аристей среща номадите скити близо до подножията на Тян Шан (Небесната планина). И през следващото хилядолетие процъфтява легендата за златните съкровища на скитите и чудовищата, които ги охраняват. Грифонът се превръща в изключително популярен обект в изкуството на класическия свят, например в "Прикованият Прометей" от Есхил (460 пр.н.е.).
Едно уточнение - когато се говори за скити, то значи става дума за българи.

Една от опорите на древнобългарската митология е именно свръхмитичният грифон.  Той съединява силата на лъва и орела, станали олицетворение на могъщество и непобедимост. “В древноизточните държави, ­пише проф. Л. Дончева-Петкова, грифонът станал пазител на обожествения цар и “върховен” държавен символ”.

Към съчетанието лъв орел се прибавя и зоркостта на орловото око. “Първоначално представян и като ловящ душите сатана, грифонът станал с оглед на неговото властване над земята и въздуха по-късно (след Данте) символ на двете начала на Иисус Христос божественото и човешкото.

Слънчевата символика на двете животни (лъв и орел) също подсилила това позитивно преосмисляне.

Така грифонът се превърнал същевременно в унищожител на змии и василиски, смятани за въплъщение на дяволски демони. Дори Възнесението Христово било свързано символично с грифона. В художествените занаяти грифонът бил изобразяван върху тъкани, върху златарски произведения и т.н. в не по-малка степен, отколкото в хералдиката”.  Претърпял еволюция във всички варианти, той е символ на сила, владичество, той въртял колелото на съдбата. Чрез него митологията и човешкото съзнание търсят образ, който нагледно да представя могъщите и независещи от хората сили на земята и небесата.


11
Вече и в изрязан вариант Валкирия.

http://silverunicorn.org/p/woodwork/index11.php

12
А това са другия модел торбички, които мога да предложа-велурени.  Когато поръчвате можете да ми казвате в каква опаковка предпочитате да сложа изделието. :)

13
Информация за изделията / Плетени верижки
« -: Януари 17, 2018, 11:49:24 am »
Ново попълнение на верижките, този път с плетени текстилни .  Моделите са два, като могат да бъдат изпълнени в две разцветки-тъмно и светло в зависимост от цвета на медальона.

Избирате си медальон - избирате си и верижка към него, а крайната цена е сборът от двете неща.  Ако не искате верижка от 16 или 20лв. - в цената на медальоните си влиза и верижка от 1лв.  :) 

Верижки - http://silverunicorn.org/p/necklaces/

14
За сега имаме четири размера:

7х7см. ; 9х10см. ; 11х13см. ; 14х16см.

По желание можем да правим всякакви размери.  :)

     Цени:  на дребно  -  на едро/за над 20бр./
за 7х7см. -    1лв.       -     0,50лв.
 
  9х10см. -   1,40лв.    -     0,80лв.

 11х13см. -   2,00лв.    -     1,20лв.

 14х16см. -   2,50лв.    -     1,60лв.   

15
Вече са налични новите опаковъчни торбички. Ушити са от зебло от коноп, в естествения си и натурален цвят.  :) Каквото и да си поръчате - в такова торбенце, наше производство, ще го получите. Ще ги видите и в сайта по някое време с цени, ако някой иска само от тях да може да си купи.

Е, ако някой държи поръчката му да бъде във велурена торбичка или в картонена кутийка, в които досега пращах - нека да си каже, имам и от тях.

Страници: [1] 2 3 ... 29
Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!