Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация

Покажи участието

* Публикации | Теми | Прикачени файлове

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Мирослав

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 29
31
Елица Димова: Българите сме пазители на свещената тайна за земята!

Елица Димова е историк и журналист, изследовател на Розетата от Плиска. В лекцията си, организирана от център "ДоброДея", на която присъства репортер на Портал12,  Елица съобщи, че при допир с тялото Розетата резонира и задейства вътрешната енергетика.

"Ние - българите носим знанието и сме пазители на свещената тайна за земята и това е запечатано в нашето ДНК. " "В нашата кръв тече повече светлина, отколкото в другите народи"
, казва Елица, като подчертава, че като манипулатори на действителността българите с една лоша дума или лоша мисъл можем и да превръщаме светлината в тъмнина. Затова трябва да внимаваме.

След множество изследвания на руни от Розетата и знаци от египетски текстове историкът-журналист достига до една и съща формула и число. Числото тя запазва засега в тайна, за да не ни се навреди. Формулата E=m.c2 доказва, че Розетата може да пренася през времената. Това означава, че на българите им е дадено умението да изкривяват времето и пространството, и да минават в други светове.

Ето и интервюто, което даде Елица Димова специално за Портал 12:
 
Кое Ви насочи към Розетата от Плиска? Има ли някакво специално събитие в живота Ви, свързано с артефакта?

Интересът ми към Розетета от Плиска е нормален, защото по едно от образованията си съм историк, т.е. по принцип се занимавам с история. Но от последните десетина години се опитвам да гледам на историята под съвсем друг ъгъл, през една по-лична призма. През призмата на това, че има неща, които ние не сме открили, не сме доказали. И много от събитията, които досега са интерпретирани в историята, всъщност се оказва, че не отговарят на обективната истина. Затова аз започнах да ровя в една друга посока. Занимавах се с египетски текстове. По една свещена случайност дешифрирах един текст, който в последствие реших да кодирам с цифри, при  което, от двата текста, които дешифрирах, се получиха едни и същи цифри. Това ме изненада.
 
Това беше един процес на откритие, при който впоследствие видях, че в българската езотерика, определени хора, които са се занимавали с духовни дейности, като например Преподобна Стойна са говорили за това число,  загатвайки го, без да казват какво всъщност представлява. И пак така в поредица от събития, случайно, докато четях една книга с голяма Розета на страниците, взех книгата и я докоснах до тялото си, при което се получи мимолетен резонанс. Това ме накара просто да разгледам Розетата под различен, друг ъгъл. Преди я гледах исторически, като за разчитането на определени знаци или значението й само като родов знак на рода Дуло. В един момент обаче осъзнах, че тя е много повече, тъй като щом като резонира при допир до човешкото тяло, следователно тя има някакво скрито значение. И така започнах да търся в историята, при което се оказа, че числото, кодът, който бях открила преди това от Египет, съответства на дешифрирането на съответните знаци на Розетата. Бях изключително изумена, че тази Розета се е използвала точно, както е написано в древните писания, като звездата на Мага. Т.е. тя е била свързана с миналото, настоящето и бъдещето и със знанието на посветените, както за миналото, така за настоящето, така и за бъдещето.
 
При разчитането по научен път на отделните знаци, на руните, които се съдържат вътре, тъй като има различни гледни точки: една част от учените смятат, че това са просто руни, знаци, друга част ги разчитат чрез определени писмености, като например – Линеар А, Линеар Б, т.е. от Критско-микенската епоха, която се оказа, че е свързана пряко с траките, изведнъж излязоха всички тези, които в последно време се разказват и интерпретират от редица автори. А именно, че българската история, българското духовно съществуване е много по-ранно, отколкото ние можем да си представим. Като има един много интересен факт, който показва горе-долу кога е създадена на практика тази Розета, говоря за нейния първи първообраз, не Розетата, която е датирана от осми век в Плиска, а нейния първообраз. Нейният първи първообраз е създаден по-рано от осем хиляди години. Това е закодирано в самата Розета.

Как се открива това?

Тъй като Розетата изобразява астрономически знаци и тяхното движение, движението на знаците в Розетата обратно на часовниковата стрелка показва, че това е било в период, когато земната ос е била по различен начин разположена. Т.е. югът е бил север и северът е бил юг.  Това се предполага, че се е случило назад във времето, може би дори 26 хиляди години назад. Тук вече се поставя въпросът: Кои сме ние и защо на нас ни е било дадено да бъдем носители на този знак?
 
Можем ли да кажем, че българските ученици не учат историята такава, каквато е? Всъщност древните българи ли са първите цивилизатори в света и не звучи ли това твърде самохвално за нас..?
 
Аз стигнах до това националистическо наистина съждение, след като изследвах и други теми и се оказа, че в България са се създали три от основните писмености. Това е признато от западни учени. Така че, по някакъв странен порядък, на нас ни е дадено винаги да отключваме портите на знанието на другите народи. А защо в някои отношения ние оставаме неуки, това аз не мога да кажа. Но все пак в нашето ДНК е закодирано това знание и то може да се отключи със съответното духовно усилие, съответното желание за образование, желание да разбереш кой си. Когато стигнеш до това дълбоко знание, вече не е необходимо някой да те води. И оттам ние българите имаме едно самочувствие, много хора казват, че то не е положително, защото не ни обединява. Да, но това е всъщност знанието на всеки един вътре в нас, че ние сме самодостатъчни, ние го имаме това знание. Не е нужно някой отвън да дойде да ни учи. Ние самите сме тези, които можем да просвещаваме.
 
Сега вече идва по-висшият етап за българите – да осъзнаят, че като индивидуалности вече могат малко да си смекчат егото и да заживеят в един по-паралелен свят с другите, в някакво съединение, така че всеки да си намери своето място без конкуренция. Пръв между равни – това е принцип, който между другото не е измислен от тайните общества, а е измислен, буквално казано, от българите. Известно е, че в българското общество още преди създаването на българската държава официално, мъжете и жените са били абсолютно равнопоставени по отношение и на добродетелите, и на духовните знания. При траките например жените понякога са били по-висшестоящи от царете, заради това че са имали пророчески дарби. Т.е. мястото на всеки един от тази общност не се определя от някаква йерархия, а това каква потребност има общността. И по този начин всеки един човек е намирал своето място, без да бъде необходимо някой да го управлява. Известна е приказката, че траките са толкова многобройни, че ако бяха обединени, щяха да бъдат най-великият народ на света. Но то не е било необходимо. Защото малките общности, които са охранявали свещеното пространство на знанието на съответната област (те са обитавали геомагнитни точки, които са силно активни), общността на това племе, която е била държавица по нашата представа днес, е била абсолютно самодостатъчна. Те помежду си са представлявали цялата общност и не е било небходимо да влизат в по-голяма йерархична структура, тъй като йерархията вече затормозява обществото и свободата на волеизявлението. А е известно, че траките са били освен войнолюбиви и много свободолюбиви. Така че този принцип го има у нас, той е заложен генетично – всички тези качества. Те са много положителни, ако бъдат насочени правилно.

http://portal12.bg/Elitsa-Dimova-Bylgarite-sme-paziteli-na-sveshtenata-tayna-za-zemyata-.p426

32
Цветето на живота вече и в дървен вариант.   :)

Д-112 - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index6.php

33
За малките дечица - малки по размер Розети/Седмолъчици.

Сребърна Розета  М-127 -  http://silverunicorn.org/p/medallions/index7.php

Дървена Розета - Д-100 - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

34
Знакът на Богомил/Символ на Безсмъртието вече и в сребърен вариант:

С оксидация М-124  ---    http://silverunicorn.org/p/medallions/index7.php

Без оксидация Н-10  --    http://silverunicorn.org/p/unoxidized/

35
В наличност е вече и кожена гривна със знака на атлантите.

Г-14  -   http://silverunicorn.org/p/bracelets/

36
Понякога наистина се чувствам благословен, защото попадам на много интересни неща. Разбира се, благодарение на хората, които се свързват с мен по повод на нещата, които изработвам.

Този символ/знак е ярка илюстрация. Нито го знаех, нито го бях срещал - Знакът на Богомил.  За съжаление не мога да кажа почти нищо за него-защо пък точно това да е знакът на Богомил, откога се знае за него, какво е скрито в него.  А че има скрита символика съм убеден, защото все пак Богомил е бил с висшият ранг на “съвършен“ в йерархията на Богомилите.

Ами, загледах се в символа и ... като първо провидях буквата Б.  След това буквата Ят /някои казват, че е небесният знак на българите/. Беше ми достатъчно, за да го изработя и то с мерак.

И накрая най-голямата за мен изненада - оказа се, че това е японският символ за Безсмъртие. Е, Безсмъртие и Съвършен - нима не са синоними !?    :)

http://silverunicorn.org/p/woodwork/index6.php

37
Колекцията  от дървени обици се попълни с още четири моделчета.

Д-104. Аз-ът на българите

Д-105. Българска затворена свастика

Д-106. Канатица

Д-107. Розета-Седмолъчица

38
Първите ми дървени обици са вече на пазара, ще има и още, но малко по-напред във времето. :) 

http://silverunicorn.org/p/woodwork/index6.php

Пресечения маказ и кръстчетата са от липа, а буквата Ят е от бряст.  Имам и известно количество дива череша като материал, която леко розовее, както и бряста. Мога да ги изработвам и от орех, зависи кой как ги иска-по-светли или по-тъмни.

Върбилата са им от сребро, защото не всяко ухо търпи месинг. 

39
Знакът на атлантите с нова версия на медальон - М-121. Размерите му са по-различни от първия медальон М-32.

М-121 - http://silverunicorn.org/p/medallions/index7.php

40
Защитната свастика вече и от сребро с оксидация - М-122.

http://silverunicorn.org/p/medallions/index7.php

41
Има много легенди за една от най-великите християнски реликви-Копието, с което е бил прободен Иисус Христос. То има невероятна, приказна, дори неземна сила и с течение на хилядолетията продължава да се слави със своето могъщество. Наричано е с много имена–Копие на съдбата, Копие на властта, Копие на Лонгин, Копие на Св. Маврикий, но така или иначе и обикновени християни, и велики владетели са се опитвали да го притежават, заради вярата, че то ще им донесе безсмъртие и вечна власт. В тази многовековна гонка съдбата на Копието се е превърнала в притча. Днес никой не може да каже със сигурност дали  го е виждал.

Една от най-разпространените легенди, свързани с Копието на съдбата, разказва за римския легионер Гай Касий Лонгин, който страдал от катаракта и на двете очи.

Синедриона, и първосвещеникът Кайяфа възнамерявали да осакатят тялото на Христос, за да докажат на обикновените хора, че Исус не е никакъв месия, а най-обикновен еретик и потенциален узурпатор на собствената им власт.Часовете минавали и това им дало повода, от който се нуждаели. Двамата с Кайяфа незабавно се обърнали към Пилат Понтийски с молбата да им позволи да строшат крайниците на разпнатите мъже, за да могат те да издъхнат преди падането на мрака още в петък следобед (5 април, 33 г. сл.Хр.), защото  според Еврейския закон никой не можел да бъде екзекутиран в събота.

За целта група пазители на храма били изпратени на хълма Голгота, което ще рече Мястото на черепа (лобно място). Водачът на групата носел копието на Ирод Антипа, цар на юдеите, като знак, че е упълномощен да изпълни поставената задача, защото в противен случай римските войници нямало да му позволят и с пръст да докосне мъжете, когато пристигнел на мястото на екзекуцията.
Древният пророк Финеес разпоредил да изковат това копие като символ на магическите сили, присъщи на кръвта на Богоизбрания народ. Копието било вече прочуто като талисман на властта, когато Исус Навин го вдигнал в ръка и заповядал на бойците си да нададат прочутия рев, който сринал стените на Йерихон. Същото това копие цар Саул, обзет от завист, запратил по младия Давид.

Ирод Велики държал този символ на властта над живота и смъртта, когато разпоредил избиването на невинните младенци в цяла Юдея, за да убие и невръстния Христос, който според предсказанието щял да стане „цар на юдеите“. Сега войниците носели копието от името на сина на Ирод Велики, в знак на правото си да изпочупят костите на разпнатия Исус Христос.
Когато групата пазители на храма пристигнала на мястото на екзекуцията, римските войници отвратени им обърнали гръб. Единствен Гай Касий станал свидетел как вандалите обсипват с удари и трошат черепите и крайниците на двамата разбойници, разпнати от двете страни на Исус Христос. Римският центурион останал поразен и отвратен от ужасяващото осакатяване на телата на двамата крадци. Същевременно бил толкова запленен от покорството и безстрашието, с които Христос приел жестокото приковаване на кръста, че решил да предпази тялото на Назарянина.

Стотникът пришпорил коня си към високия кръст в средата и забил копието си отдясно в гърдите на Исус Христос, пронизвайки гръдния му кош между четвъртото и петото ребро. Подобно ритуално пронизване римските воини извършвали по традиция на бойното поле, когато искали да докажат, че раненият враг е мъртъв, защото от мъртвото тяло не тече кръв. Но ето, че от тялото на Христос „веднага изтекли кръв и вода“ и в мига, когато чудодейно рукнала изкупителната кръв на Спасителя,опръскала очите на римлянина и гаснещото зрение на Гай Касий било напълно възстановено.

Не е известно дали този офицер ветеран грабнал от ръцете на израилтянския капитан талисмана на властта, за да изпълни своето дело, или е извършил спонтанния си акт на милосърдие със собственото си копие. Но след това Лонгин приел християнството, което го обрекло на мъченичество, и след безброй страдания стигнал до святост.

Източник - https://mysticallegends.wordpress.com/2012/02/25/%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0/

42
Валкнут вече и на малък плакет - Д-100.

http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

43
Информация за изделията / Валкнут - М-120, П-13, Д-98
« -: Февруари 08, 2015, 08:48:53 am »
Валкнут - магически символ от три преплетени триъгълника.

Валкнут - символ на Один и свързаните с него магии, символ на прехода (мост) между световете.
Трите преплетени триъгълника на Валкнут символизират трите свята на Нордическата Традиция: Мидгард – светът на хората,
Асгард – светът на боговете-асове и Хел – светът на мъртвите. Трите свята, преплетени в този символ на Отеца на Магията.

В този знак следва да се види това, от което магът черпи Сила и мъдрост от всичките три свята, взаимнопроникващи и пресичащи се. Валкнут е своего рода Северна Мандала… Съзерцанието на такъв дълбоко магически символ, като Валкнут и размишлението за него- това е една от тези много пътечки, които могат да доведат до самотрансформация.

Какво е ясно в този символ? Това е триединството. При това не само три в едно, но и девет в три и, като следствие - девет в одно. Триединството – невероятно мощно нещо, което се среща в много култури.
Можем да припомним триединството, на чийто принцип е бил и Свещеният български Саракт - център, ляво и дясно крило. Да си припомним и символът на Саракта - IYI - графично изображение на триединството.

М-120 - http://silverunicorn.org/p/medallions/index6.php

П-13 - http://silverunicorn.org/p/rings/

Д-98 - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

44
Освен като слънчев символ, свастиката в някои свои модификации изпълнява и защитни функции. Точно такава е и тази с точките . Говорим за снимката, която виждате като Д-99.

Нещата станаха още по-интересни, когато се оказа, че на мястото на точките по определена схема може да се изпише името на човек / цък" върху снимката с ляв бутон на мишката / и по този начин свастиката става лична защитна. На втората снимка ще видите един пример с името Гергана.

По-вече обяснения по този въпрос можете да прочетете/за съжаление не е на български/ на следната препратка- http://youryoga.org/med/svastika.htm

45
Българска затворена свастика - вече и от сребро. С оксидация или без оксидация-кой както желае.   :)

М-119 - http://silverunicorn.org/p/medallions/index6.php

Н-9 - http://silverunicorn.org/p/unoxidized/

К-36 - http://silverunicorn.org/p/sets/index2.php

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 29
Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!