Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация

Покажи участието

* Публикации | Теми | Прикачени файлове

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Мирослав

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 31
31
Информация за изделията / Вълчан войвода
« -: Декември 07, 2018, 11:47:55 am »
Вълчан войвода е сред най-емблематичните фигури за целия югоизточен регион и особено за Странджа. Трудно е накратко да се представи многоликия образ на войводата. За разкриването му може да се върви в различни посоки и да се засягат много теми. Вероятно най-близко до действителността е представата за Вълчан войвода в селата близки до неговото месторождение. В този край преданията разказват за действията на Вълчан войвода като отмъстител и народен закрилник и като дарител.

Допълвам  темата за Вълчан войвода с втори модел, този път образът му е от неговите млади години.

32
Информация за изделията / Re: Грифон
« -: Септември 06, 2018, 06:43:08 pm »

33
Цветето на Живота.

Една нова разновидност на този символ с диаметър 54мм., като характерното в случая е, че е изпъкнал, а не гравиран/вдълбан/, както е при по-стария модел. Направо си плачеше поради размера, а и поради общия си вид, за една плетена верижка и се получи съвсем-съвсем добре.

Д-213 - https://silverunicorn.org/p/woodwork/index11.php

34
Информация за изделията / Re: Грифон
« -: Юли 29, 2018, 11:02:20 am »
Грифонът като символ не е бил никак случаен за нашите древни предци.  Главният Алп Хурса(Хърса) е бил изобразавян като грифон! 

Хурса е син на Мара и Туран - алп на ковашкото изкуство и носител на Божията вест. Среща се и под имената Саин(Добър, Щастлив) или Аспар(Суровия). Този древнобългарски еквивалент на архангел Михаил доставял душите на умрелите ни предци на Небето. Обикновено го изобразяват като грифон, орел, беркут или друга хищна птица. Древните прабългари го олицетворявали с Божия съд и наказанието за извършените грехове.

Хурса е емблематичен за българската митология. Предците ни са вярвали, че точно този алп е дал на Инджик (първия български цар) свързка от конски косми, прикрепени към копие, което се е превърнало в символ на царската власт в прабългарската държава.

35
Информация за изделията / Грифон
« -: Юли 29, 2018, 10:42:58 am »
Грифоните обикновено са описвани като четириноги птици с орлови клюнове и нокти на лъв, които може би не летят, а живеят под земята и охраняват свирепо златните находища. Легендата за грифоните датира най-рано от 675 пр.н.е., когато гръцкият пътешественик и писател Аристей среща номадите скити близо до подножията на Тян Шан (Небесната планина). И през следващото хилядолетие процъфтява легендата за златните съкровища на скитите и чудовищата, които ги охраняват. Грифонът се превръща в изключително популярен обект в изкуството на класическия свят, например в "Прикованият Прометей" от Есхил (460 пр.н.е.).
Едно уточнение - когато се говори за скити, то значи става дума за българи.

Една от опорите на древнобългарската митология е именно свръхмитичният грифон.  Той съединява силата на лъва и орела, станали олицетворение на могъщество и непобедимост. “В древноизточните държави, ­пише проф. Л. Дончева-Петкова, грифонът станал пазител на обожествения цар и “върховен” държавен символ”.

Към съчетанието лъв орел се прибавя и зоркостта на орловото око. “Първоначално представян и като ловящ душите сатана, грифонът станал с оглед на неговото властване над земята и въздуха по-късно (след Данте) символ на двете начала на Иисус Христос божественото и човешкото.

Слънчевата символика на двете животни (лъв и орел) също подсилила това позитивно преосмисляне.

Така грифонът се превърнал същевременно в унищожител на змии и василиски, смятани за въплъщение на дяволски демони. Дори Възнесението Христово било свързано символично с грифона. В художествените занаяти грифонът бил изобразяван върху тъкани, върху златарски произведения и т.н. в не по-малка степен, отколкото в хералдиката”.  Претърпял еволюция във всички варианти, той е символ на сила, владичество, той въртял колелото на съдбата. Чрез него митологията и човешкото съзнание търсят образ, който нагледно да представя могъщите и независещи от хората сили на земята и небесата.


36
Вече и в изрязан вариант Валкирия.

http://silverunicorn.org/p/woodwork/index11.php

37
А това са другия модел торбички, които мога да предложа-велурени.  Когато поръчвате можете да ми казвате в каква опаковка предпочитате да сложа изделието. :)

38
Информация за изделията / Плетени верижки
« -: Януари 17, 2018, 11:49:24 am »
Ново попълнение на верижките, този път с плетени текстилни .  Моделите са два, като могат да бъдат изпълнени в две разцветки-тъмно и светло в зависимост от цвета на медальона.

Избирате си медальон - избирате си и верижка към него, а крайната цена е сборът от двете неща.  Ако не искате верижка от 16 или 20лв. - в цената на медальоните си влиза и верижка от 1лв.  :) 

Верижки - http://silverunicorn.org/p/necklaces/

39
За сега имаме четири размера:

7х7см. ; 9х10см. ; 11х13см. ; 14х16см.

По желание можем да правим всякакви размери.  :)

     Цени:  на дребно  -  на едро/за над 20бр./
за 7х7см. -    1лв.       -     0,50лв.
 
  9х10см. -   1,40лв.    -     0,80лв.

 11х13см. -   2,00лв.    -     1,20лв.

 14х16см. -   2,50лв.    -     1,60лв.   

40
Вече са налични новите опаковъчни торбички. Ушити са от зебло от коноп, в естествения си и натурален цвят.  :) Каквото и да си поръчате - в такова торбенце, наше производство, ще го получите. Ще ги видите и в сайта по някое време с цени, ако някой иска само от тях да може да си купи.

Е, ако някой държи поръчката му да бъде във велурена торбичка или в картонена кутийка, в които досега пращах - нека да си каже, имам и от тях.

41
Кратки характеристики на 13-те Тона на Творението:

Магнитен Тон 1: Тон на Целта и на Привличането (започва вълна от 13 дена, или месеца, или години и пр.)
Лунен Тон 2: Тон на Предизвикателството и Поляризацията
Електрически Тон 3: Тон на Служенето
Самосъществуващ Тон 4: Тон на Формата и Мярката
Обертонов Тон 5: Тон на Сиянието
Ритмичен Тон 6: Тон на Равенството и Баланса
Резонансен Тон 7: Тон на Сънастройката
Галактически Тон 8: Тон на Интегритета и Хармонизацията
Слънчев Тон 9: Тон на Намерението
Планетарен Тон 10: Тон на Проявлението и Усъвършенстването
Спектрален Тон 11: Тон на Освобождението
Кристален Тон 12: Тон на Сътрудничеството
Космически Тон 13: Тон на Присъствието (завършва вълната)

42
Един малко странен като модел кръст, ама като пък го искат - ето го.   :)

Размери 70х50мм. и материал бук.

Д-51 - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index3.php

43
Знакът на Богомил и в дървен вариант.

Д-108 --  http://silverunicorn.org/p/woodwork/index6.php

44
Информация за изделията / Металика - лого
« -: Февруари 07, 2017, 09:02:29 pm »
Не мога да пропусна Металика, има ги вече три дървени емблеми - Д-139 и Д-140 - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index7.php

И Д-161 - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index9.php

45
Нови дървени медальони с емблемите на тези групи.

http://silverunicorn.org/p/woodwork/index9.php

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 31
Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!