Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация

Покажи участието

* Публикации | Теми | Прикачени файлове

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Мирослав

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 29
46
http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

Това е последното дървено медальонче, което направих по поръчка с убеждението, че е от символизма на будизма, но дали е така?  Дали част от тези символи/да не кажа и всичките/, не са привнесени от друго място?

На снимката отдолу виждате артефакт-глинена плочка от Кратовско-Светиниколски регион, дн. Македония, датирани към неолита. Наблягам-днешна Македония, а неолитът по българските земи е от 6000 до 4000 г. пр.н.е. !

Информацията за глинената плочка е от тук - http://alexandradelova.blogspot.com/2015/02/blog-post_43.html

47
Двойният огнен знак вече и в изпълнение от сребро:

Комплект  К - 35 -  http://silverunicorn.org/p/sets/index2.php

Гривна  Г-8 - http://silverunicorn.org/p/bracelets/

48
Текстилните верижки са за дървените медальони. Те са регулируеми по дължина, без да се налага да се развързват и завързват като максимално са 60см.

Два цвята са поради това, че има и по-тъмни медальони, има и по-светли.

Цената им е 1лв.

http://silverunicorn.org/p/necklaces/

49
Одолен трава-двоен огнен знак - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

Двойният огнен знак защитава и изчиства душата и тялото от болести, причинени от зли сили.

Защитава и действа като противоотрова от "лоши очи", т.н. уроки.

50
Духовна свастика  -  http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

Символизира Хармонията и Единството на тяло, душа, дух и съвест, а също така е символ на Духовна Сила.

Маговете са я използвали за управление на природните стихии.

51
Информация за изделията / Re: Валкирия - Д-92 , М-118
« -: Октомври 09, 2014, 12:09:34 pm »
Готов е и сребърният вариант на този модел Валкирия

http://silverunicorn.org/p/medallions/index6.php

Размерите са му 35х35мм.
Тегло - 9,50г.

Цена - 47лв.

52
Информация за изделията / Валкирия - Д-92 , М-118
« -: Септември 29, 2014, 06:40:40 pm »
http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

От Уикипедия - Валкирии - (в ед.ч. "валкирия" - др.-исл. valkyrja, "избираща мъртвите, убитите"), в скандинавската митология са войнствени девици, подчинени на Один и участващи в разпределянето на победите и определящи кой да умре и кой не в битките. Те отвеждат падналите в бой храбри воини във Валхала и там им прислужват - поднасят им питие, следят за съдовете и чашите.

В днешно време този знак е разпространен като амулет, особено почитан от хора, защитаващи Родина, Род и Вяра. Действа като мощен усилвател за позитивните творчески намерения, като по този начин фокусира и максимално използва Духовната Сила на човека.

Знакът Валкирия усилва и защитава мъдростта, справедливостта, благородството и честта. Силата му помага на хората, защитаващи своя дом, своя Път, създавайки невидим щит срещу всякакви неприятности и възможни нападения.

53
Нов модел на българска затворена свастика , Д-91:

http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

Материал - липа и дива череша.

54
Информация за изделията / Главен Футарк
« -: Август 30, 2014, 10:00:48 pm »
http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

24 рунически знака с размери 30х20мм и дебелина 5,5мм.
Материал - липа, лакирана с безцветен мат-лак.
Цена - 48лв.

Германска руническа азбука, известна още и като Старши Футарк.

                                                                  История на руните

Руни - това е древна келтска магическа система, представяща основните сили на природата чрез пиктограми. Най-ранните рунически форми се срещат изрязани в камъни или по стените на праисторически пещери. Символите се използвали за предсказания и магии от северните народи, които вярвали в контакта с природните сили чрез призоваването им със съответната руна.

Доста по-късно (около ІІ в.пр.н.е.), руните били съпоставени със звуковия ред на езика и така била създадена руническата азбука. Нейната поява била свързана с развитието на търговията със средиземноморските народи.

Съществували няколко различни рунически азбуки, но най общата - Германската, или Главния Футарк, получила названието си от първите шест букви F*U*TH*A*R*KV Тя съдържала 24 букви и била разделена на три групи руни - 8-фреи, 8-хагана и 8-тира. Според древноскандинавско предание, руните са дар за хората от Бог Один. Той ги бил видял на деветия ден след като сам се забол с копие за Дървото Иггдрасил и познал велики тайни.

В тези времена хората получавали своите знания от друиди-магове. Използвайки руните те помагали за отглеждането на посевите, лекували, благославяли, предсказвали. За хората руните били величайшо тайнство в пълния смисъл на думата. Известната връзка с природните сили и енергии във Вселената, описвани в митовете, многовековната вяра, богослужения и ритуали дали на руните огромна сила. Те били в голяма степен заклинания и инструменти за гадаене, повече отколкото средство за писане. Знаменития римски историк Тацит в своята книга “Германия” (98 г.пр.н.е.) е описал как германците са предсказвали бъдещето. На територията на Британските острови руническото писмо и магия са се появили в V в.пр.н.е. Неудовлетворени от Футарк, британските друиди създали собствен рунически ред, като преработили и допълнили оригинала. Така се появили ранните англосаксонски руни - 28 на брой. По-късно, в ІХ в., бил създаден още един англосаксонски строй от 33 знака.

В Скандинавия руните също били променяни. Появили се около седем азбуки: 2 в датски стил, 5 в шведско-норвежки. Именно тези скандинавски преработки на Футарк, често се наричат Малки Руни.

Всички руни имат имена, които, според възможностите на езика отразяват тяхната вътрешна същност. До наши дни са достигнали имената на ранните и късните англосаксонски руни и късно средновековната “готическа” реконструкция. Имената им според Футарк, истинския магически строй, са изгубени.

С въвеждането на християнството и разпространението на латинската азбука, руническото писмо и руническата магия бързо изгубили своето значение, въпреки че са просъществували доста дълго (до ХV в.)

Но какво е допринесла жертвата на Один? Несъмнено, пред него се е открил сакралния смисъл на тези тайнствени символи - така се е родило и руническото искуство.

Древните скандинавци имали голям шанс да станат основен народ в европейската цивилизация. Всичко се свеждало до това, че разгромения и разграбен Рим не би могъл да играе кой знае колко значителна роля в съдбата на континента. От ІV до ІХ в. нормандите извършвали успешни набези на територията на Южна Европа. Под тяхните удари падали градове и замъци във Франция и Италия. Те покорили и Англия. Именно скандинавските конунги започнали основаването и на Русия. И всичко това, защото викингите използвали свещенния дар на Один. Руните им помагали да показват невероятна сила в боя, да прилагат хитрост и самоотверженост, пренебрегвайки собствения си живот.

Но християнството се появило и къде с милосърдие и ласка, къде с реални материални блага, успяло да завладее душите на нормандите и европейската цивилизация най-после засияла със своя блясък.

Въпреки всичко руните не престанали да вълнуват хората със своята тайнственост и магичност, и най-накрая, в ХХ в., те отново се възродили. В Германия.

http://gledane.tochica.com/info/4/История-на-руните

55
Попаднах на едно обяснение, което за пръв път срещам. Вярно ли е или не-времето ще покаже.

"РА СЕГА ПЕЧЕ,НО в БУЛО Е,ТИ В СФЕРА НА МЛЕЧНАТА СФЕРА"


Попаднах и на това/снимката по-надолу/, някой ако може да го разчете ще съм благодарен!

56
                                                    Всенародна молитва за Спасение на България


Всенародна молитва за спасения на България:  На 15-ти Август, 2014 г., в 12:00ч. на обяд

 Нека дадем гласност, на тази всенародна молитва, според вътрешния си порив, за да се включим възможно повече хора и да получим сила на молитвата, всеки според даденото му! Имаме налице едно зряло, широко очакване сред хората, всички искаме нещо Ново, нещо вдъхновено в живота си нещо силно и красиво.... Знаем, че много хора се молят и то усърдно, всеки Божи ден, но целта на това начинание е да се получи мощно единно между възможно повече от нас, ако може - с всички истински, духовни българи по света и всички приятели на България! Всички тук знаем, че времето е много ускорено. Нека бъдем заедно в тези решителни дни!

https://www.facebook.com/events/585485711578710/590267157767232/?comment_id=590810481046233&ref=notif&notif_t=like

57
”Всички градове и села в България, в един и същи ден да забият камбаните на църквите им и хората да излязат на площадите със свещ в ръка! Всички в един точно определен ден и час да започнат да се молят! Да се молят на Господ да престанат изпитанията ви и да се обърне животът на народа към добруване!”.   

http://mall359.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%87%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%89%D0%B0-2114-obiavi.html

58
http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

Вечният кръговрат - 6-лъчев Слънчев символ.

Материал - дърво - орех, бряст, липа.

Размери - 35мм. диаметър.

Цена - 3лв.

59
Информация за изделията / Триквестор
« -: Юли 14, 2014, 05:54:24 pm »
http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php

Триквестор /наричано още трискелион, от гръцки-триног/.

Древен слънчев символ и в това отношение близък до свастиката /понякота триквестора се споменава като трилъчева свастика/.

Материал дърво - орех, бряст, липа.
Размери - 35мм. диаметър

Цена - 3лв./без текстилна верижка/.

60
http://silverunicorn.org/p/medallions/index4.php

Имам ги вече и дървени, от орех и липа.

Цена - 3лв. /без текстилна верижка/.

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 29
Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!