Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Мнения, препоръки и сладки приказки  |  Тема: Предложения за нови модели
Страници: 1 [2] 3 Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Предложения за нови модели  (Прочетена 74913 пъти)
TzolKin
Newbie
*
Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #15 -: Януари 20, 2010, 01:45:29 am »

M75 си е чудесен, така че той е лицето. Обратната страна да е съдържанието на М44 но на кръгла основа, без ръбчетата в средата и без кант отстрани (ако може де).
Нещо подобно:
Активен
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #16 -: Януари 21, 2010, 11:34:26 am »

Идеята не е добра. Не случайно не ти отговорих веднага, изчаквах да отлежи в мен предложението ТИ, за да съм сигурен в мнението си.
Искаш смесване на два символа, на две философии. В същността си може и да имат нещо общо(и сигурно имат), но все пак са различни. Получава се идейно взаимодействие, което е по-скоро сблъсък и няма да е никак здравословно едно такова нещо да се носи. Сборът на две положителни не винаги "ражда" също положително, въпреки математиката.   ;)
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
TzolKin
Newbie
*
Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #17 -: Януари 23, 2010, 03:21:15 am »

Сори че се забавих, но имах доста работа.

Искаш смесване на два символа, на две философии...
Всъщност искам свързване на двата "края".

В същността си може и да имат нещо общо(и сигурно имат), но все пак са различни.
И двете са част от един организъм.

Интересувайки се от Маите, от това което съм чел, съм склонен да вярвам на Хосе Аргуелес, който ги изучава повече от 30 години. Има няколко книги от който на БГ е преведена "Факторът Маи". Там той говори за връзката м/у Цолкин и И Дзин.

Ще се опитам да обясня на кратко:
Хунаб Ку (галактическата пеперуда) е ядрото на Галактиката и обикновено се превежда като "Единствения, Даряващ Движение и Мярка". Движението отговаря на енергията, на принципа на живота и на всичко което прониква в нашето съзнание, присъщо на всички явления. "Мярка" означава принципа на ритмичност, периодичност и измерване на разнообразните форми и качества, в които се намира енергията в процесите на своите безкрайни преубразования.
"Кушан Суум" дословно означава "Път в Небесата, Пъпна връв на вселената" и дефинира невидимите нишки или влакна на галактическия живот, свързващи всяка личност с планетата и по-нататък чрез Слънцето - с ядрото на галактиката, Хунаб Ку. Кушан Суум осигуряват на всеки от нас непрекъсната връзка с Галактиката.
По подобие на телескопа, резонансният канал, определен от Кушан Суум можем да си го представим като набор от вибриращи и резониращи лещи (по принцип са 8, но няма да ги обяснявам по отделно). В единя край се намира лещата Хунаб Ку, а в другия е лещата "човешко същество". Информацията на галактическите влакна на живота, преминаваща през Кушан Суум, се разпределя много точно и в зависимост от фокусировката на всяка леща могат да бъдат обособени различни нива или състояния на съществуване или знание.


Природата на самия живот е нашето ДНК. Нуклеиновите киселини, които са строителните блокчета на живота, образуват 64-те елемента на генетичен код. Но може ли живота да съществува без светлина? Генетичният код описва само част от общата картина на живота и като допълнение към него се явява светлината- лъчистата енергия. Животът не само зависи от светлината, но и се стреми към нея. Лъчистата енергия представлява широкоспектърни вълни, включващи електричеството, функциите на които са да пренасят информация и да превръщат енергията от една форма в друга. Способността да пренася информация и преминаването в други форми на енергия са присъщи именно на лъчистата енергия, която както и ДНК се управлява от особен код. Освен молекулярна, ДНК притежава и вибрационна инфраструктура. Тази резонансна лъчиста инфраструктура е светлинното тяло- то влиза в диапазона на излъчване, който се управлява от кода Цолкин, Хармоничния модул на маите
Хунаб Ку, ядрото на Галактиката е "източника" на лъчиста енергия. Излъчваните от него спирални потоци от пулсации, движещи се в права и обратна посоки, представляват код, който контролира самопредаващите и самотрансформиращите свойства на лъчистата енергия. Описаният с Цолкин, Хармоничен модул на Маите, Галактичен Код се явава първоизточникът и той насища и изпълва с живот кода на ДНК, представен с другото символично описване - И Дзин. Тоест Цолкин е свързан с И Дзин по начин, както светлината с живота.

За да бъде по- разбираемо, трябва да се прочете поне половината от книгата, защото не бих могъл да опиша тук всичко, което е важно.

Този медальон ще олицетвори връзката между Хунаб Ку и индивида, между духовното и материалното, между светлинното и физическото тяло.
А като видях работите ти си казах, че ти си ЧОВЕКА. Пък и разбрах за теб от човек, който има "сила" и "знание" и винаги точно попадение. Вярвам, че направен от човек с дарбата да създава такива неща, този медальон ще има дух, ще има душата, която му е необходима, за да чувства отношението ми към него, което ще съживи символите и те ще действат в моя полза.

Може вече да ме мислиш за луд и може би си прав, но аз найстина вярвам в думите си. Бих се справил и без такъв инструмент, но би ми отнело много повече време, което нямам.
Вярвам, че този медальон ще ми помогне да осъзнавам нещата по-бързо, по-навреме. С негова помощ ще се науча да контролирам ЕГО-то си, защото вече ми писна да съм му марионетка и само от време на време да чувствам, че съм нещо повече от временна машинка за фекалии.

« Последна редакция: Януари 23, 2010, 03:44:24 am от TzolKin » Активен
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #18 -: Януари 23, 2010, 11:19:48 am »

Впечатлен съм! И съм благодарен за това разяснение, тъй като определено не съм наясно с нещата! Звучи ми логично, поднесено по този начин и ще помисля по въпроса сериозно. Единствената трудност е да напасна изрязването на двата знака от двете страни, защото дори грешка от 0,2мм се забелязва. 

Цитат
Може вече да ме мислиш за луд и може би си прав, но аз наистина вярвам в думите си.
Е, добре дошъл в сайта и форума на лудите!   :D
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
TzolKin
Newbie
*
Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #19 -: Януари 24, 2010, 03:34:40 pm »

Добре заварил!  :D
Очаквам с нетърпение тежката ти дума. Това са твоите води и ти знаеш най-добре как се плува в тях. Нямам идея за технологията, но не може ли това което не съвпадне да се изпили (или говоря глупости  ???).
Момента с халката отгоре също ми е интересно как ще стане, ако е по- удачно да са с кант, може би и това е вариянт. Както са М-42 и М-43, а и доста други де:

Всъщност ти ще кажеш като го измислиш, как е най-добре. Аз по-добре да не се бъркам, защото не разбирам  :).

Искам да вметна и още едно предложение за медальон, който го няма в колекцията ти и който трудно се намира. Преди време търсих, доста време ми отне и не намерих такъв какъвто исках. Исках изчистен, но изчистените на които попаднах бяха или малки или прекалено тънки. Става въпрос за Египетския АНХ (Ankh, Anch, Crux Ansata).

Символ с голямо значение. В него се обединяват два символа - кръст, като символ на живота, и кръг, като символ на вечността; заедно те символизират безсмъртието. Символизира и единението на женското божество - Изида и мъжкото божество - Озирис, т.е. съюза на земното и небесното.
Ето такъв търсих аз, но не намерих:

Сребърният Анх носи душевна хармония и покой - при това колкото по-тежко е състоянието, толкова по-бързо ще донесе изцеление.

И последното което бих добавил е нещо върху което е добре да се замислиш що се касае до бизнес. Нещо като препоръка.
Доста хора когато търсят нещо (примерно символ) в гугъл използват латиница или английското наименувание. Няма да е лошо под всеки артикул да има и описание/име на английски, или напрово образ на сайта но на English. За хора които не са Българи, а и за такива които са, но не се сещат да търсят на Български език, това ще е чудесно. Мисля че ще е в плюс, що се късае до интернет.

Поздрави!
Активен
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #20 -: Февруари 02, 2010, 09:13:11 am »

TzolKin, не си мисли, че съм те забравил.   :D   Просто изчаквам да мине един период, който не е подходящ за нови начинания като твоето предложение за двустранен медальон. Правенето на нещо на всяка цена не е в стила ми на работа, знам, че ще разбереш за какво говоря.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
TzolKin
Newbie
*
Публикации: 6


Профил Ел. поща
« Отговор #21 -: Февруари 06, 2010, 12:27:32 am »

Няма проблем, разбирам и спокойно изчаквам. Когато му дойде времето, ти ще кажеш какво е твоето решение.
Активен
aquaborn
Newbie
*
Публикации: 6

Профил
« Отговор #22 -: Март 18, 2010, 11:34:58 am »

Разгледах сайта. Има хубави неща, но.... (как беше казано в началото?) Не намерих това което търся. Преровил съм всички онлайн магазини и тва което търся го няма. Та питането ми е: Може ли да се изработи медальонче по мой проект? Разбира се идеи приемам всякакви - за да може да го направим красиво в крайна сметка
Активен
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #23 -: Март 18, 2010, 11:55:46 am »

Здравейте!
Дайте да видим за какво става дума и ще поумуваме.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
aquaborn
Newbie
*
Публикации: 6

Профил
« Отговор #24 -: Март 18, 2010, 12:25:32 pm »

Здравейте!
Дайте да видим за какво става дума и ще поумуваме.

Toва е едното за което искам да питам.
Другото което искам е една плочка с изображение по мой дизайн - само кажете какъв трябва да е размера на плочката, за да наместя изображението вътре


* HPIM6051.JPG (94.26 kB, 490x709 - видяно 877 пъти.)

* HPIM6053.JPG (116.86 kB, 709x649 - видяно 837 пъти.)
Активен
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #25 -: Март 18, 2010, 12:52:58 pm »

Това не е по моите възможности, тъй като изисква съвсем друга технология, а аз я нямам.
Дайте да видим второто-плочката. Мога да правя такива плочки с размери най-много 50х100 мм.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
aquaborn
Newbie
*
Публикации: 6

Профил
« Отговор #26 -: Март 18, 2010, 04:22:37 pm »

Грубо казано - това е нещото, което искам да се направи на плочката. Ако мислиш (вече минах на ТИ :-) ) че има много елементи, ше помисля как мога да го опростя. Иначе точния дизайн ще го постна утре, че векторното изображение на това човече е на другия ми комп.
П.с. балончетата разбира се не влизат :-)
Ако кажеш че може да стане, вече ще мислим дали да е релефно или направо да е изрязано


* hex0.gif (4.95 kB, 259x154 - видяно 822 пъти.)
Активен
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #27 -: Март 18, 2010, 04:44:27 pm »

Ако направо векторно ми го дадеш-супер!
Мисля, че ще стане.  Всичко това, което е в бяло на снимката си го представи в черно, то ще бъде вдълбано, а останалото ще си е чисто бяла плочка. 
Поне на първо четене това ми е идеята
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
philip_petev
Newbie
*
Публикации: 2

Профил
« Отговор #28 -: Септември 09, 2010, 10:27:40 am »

Здравей!
Преди горе-долу месец видях този сайт и ми стана интересно, понеже търся от доста време определен медальон, но явно го няма никъде тук готов, затова имам питане дали не може да бъде изработен от теб. Става въпрос за египетски кръст (анк) с йероглифи:Възможно ли е да го направиш?

Поздрави
Филип Петев
Активен
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #29 -: Септември 10, 2010, 10:49:15 am »

Здравей, Филипе, добре си дошъл !
Този модел кръстове не са по моите възможности и се изработват по друга технология-чрез леене. Мой приятел ги прави, има 2-3 модела, които можеш да видиш на този линк
http://www.vasigold.com/?go=products&p=list&categoryId=8&page=10

В момента има при мен и от двата модела, мога да ти изпратя, стига да ти харесат, а можеш да се свържеш и с моя приятел. Пиши ми на емейл или ме намери в скайп.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: 1 [2] 3 Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Мнения, препоръки и сладки приказки  |  Тема: Предложения за нови модели
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!