Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Информация за изделията  |  Тема: Символ на двойното щастие - М-87
Страници: [1] Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Символ на двойното щастие - М-87  (Прочетена 3819 пъти)
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« -: Март 10, 2009, 07:57:25 pm »

Символът на двойно щастие "шуанси"– изразява пожеланието двамата млади да живеят щастливо заедно и се използва единствено и само в този случай. Според легендата, един студент отивал в столицата да участва в държавните императорски изпити. За нещастие, той се разболял по пътя, но местен доктор го взел в къщата си и го излекувал. Студентът се влюбил в красивата дъщеря на доктора, както и тя в него. Тогава тя написала отдясно стих, който той трябвало да допълни. Стихът звучал така: "Зелени дървета срещу небето в пролетния дъжд украсяват пролетните дървета в затъмнението". Студентът отговорил, че това е трудно, но не невъзможно и че ще го направи след изпита. На изпита той взел първо място и бил забелязан от императора. Императорът му дал да довърши следния стих: " Червени цветя са разпръснати по земята под лекия бриз, сякаш земята се е оцветила в червено след целувка." Студентът осъзнал, че стихът на неговата възлюбена е идеалното допълнение на този. Императорът бил невероятно доволен от отговора, че назначил младежа за придворен министър и му позволил да отиде вкъщи преди да започне службата си.

Младежът се срещнал с родителите на момичето и вдигнали сватба. В чест на сватбата, двамата млади изписали на червен лист хартия двоен йероглиф за щастие по случай двойната радост в дома им. От тогава насам, този йероглиф се използва при сватби.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: [1] Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Информация за изделията  |  Тема: Символ на двойното щастие - М-87
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!