Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Белинташ
Страници: [1] Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Белинташ  (Прочетена 5663 пъти)
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« -: Март 20, 2009, 11:49:54 pm »

Всички знаем легендата как Бог, когато раздавал земите по света, българинът закъснял. И на Бог му станало тъжно, и му подарил… парченце от Рая. И този Рай и до днес не е разкрил всяка своя тайна и мистерия. Можем да се гордеем със стотици метри плажове, причудливи скални образувания, долини, равнини, планини, хиляди красиви кътчета, зареждащи с енергия. Но в този Рай си имаме още нещо.

На толкова малка територия сме събрали огромно количество легенди, тайни, неразгадани загадки. Всички знаем имената на Ванга, Петър Дънов. Всички знаем за Мадарския конник, Царичина, Стобските пирамиди, Белинташ, стотици тракийски могили и храмове. В малкото си парченце от рая сме събрали толкова загадки, колкото големи страни не могат да съберат никога. И макар в чужбина да не асоциират толкова България с това, ние сме една от най-старите цивилизации на Европа, една от най-ключовите точки от историята на света.

За да се докоснете до една от силните мистерии на България, посетете село Мостово. То се намира на 27 километра от Асеновград, в родопския рид Добростан. По-интересното за местоположението му е, че се намира в средата на точно описан квадрат от четири свещени места - Юрта, Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора. Името на селото идва от естествения мост над реката на самия вход на селото. С течение на времето реката сама е издълбала пътя си в дебелата, масивна скала.


Самият Белинташ се намира съвсем наблизо. Предмет на научни интереси от 1975г, името на скалната идва от „бял, добър камък”. Преводът може да е и „камък на знанието”. Още от името идва мистиката около Белинташ. Някои го наричат „българския стоунхендж”, но всъщност и двете места са толкова уникални, че не може да се говори за сравнения. Ако все пак двете места имат нещо общо, това все още не е доказано за нито едно от тях.
Белинташ е обвързан с легендата за Потопа. Твърди се, че той е приютил Ноевия ковчег, а за доказателство на скалата ясно личат халки, за които са били привързани въжетата на кораба. Истина или не - кръглите отвори са там и до днес.

По-силната легенда, обаче, е свързана с траките. Заради разположението си Белинташ е естествена астрономическа обсерватория. По време на равноденствие слънцето изгрява точно над Сини връх и залязва точно над Караджов камък. Изследователите на тайния район се обединяват за една теория - Белинташ е било мястото, на което древните хора, а по-късно и траките са осъществявали своята връзка с Космоса. За първи път през 1986г. се забелязва небесна карта в знаците на платото. В щерните се виждат прибори за определяне на местонахождението на звездите. С годините тази теория набира много последователи. В доказателство на тезата са правени опити да се проследи местонахождението на нбесните тела преди 6 - 7 000 години. Резултатите са все още на нивото на хипотезата. Има също хипотеза, че Белинташ е бил център на космическия туризъм. Издълбаните щерни може да са имали чисто техническо знаечение за приземяването и излитането на космическите кораби. В конфигурацията на скалните ямки учените виждат отчетливо съзвездията Малка и Голяма Мечка, Лъв и Орион. Слънцето и Луната се отразяват точно в двата кладенеца в определени дати от годината.

Има една странна теория за светилищата на траките. Древните жреци винаги избирали риолит за скалните си светилища. Това е така не само в България, теорията се потвърждава и в Румъния, Молдова, Франция. Всъщност част от камъните в Стоунхендж също са от риолит, което може би обяснява и връзката между него и Белинташ. Древните жреци са виждали нещо точно определено в този вид скала. Ние обаче все още не сме достигнали до нивото да видим и разберем кое точно е различното.

В самото начало на Белинташ върху скала са издълбани знаци, приличащи на указател. Наложени на съвременната карта, те маркират точно копмплекса от светилища в тази част от Родопите - Долнослав, Драганица, Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора. Учените смятат, че много от тези теории не могат да са просто съвпадения.


* belintash203-225x300.jpg (30.21 kB, 225x300 - видяно 802 пъти.)
« Последна редакция: Март 20, 2009, 11:56:33 pm от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #1 -: Март 26, 2009, 08:57:08 am »

Познавам местността, над която Гуру ме издигна -Белинташ, светилището на Орфей. От горе, старателно оглеждам скалното плато, върху което древните са изработили най-старата звездна карта на света - на 7000 години. Картографирали са известните ни днес съзвездия във вид на издълбаните дупки, заобиколени с пръстени от застинала лава. Проследявам някогашните водни канали, излизащи от пресъхналия басейн и се старая да запомня разположението на целия скален релеф, издигнат сред пищно море от зелени гори.
Заглеждам се в издълбан знак на скала, надвиснала като стряха над стръмен зъбер. Съсредоточавам вниманието си в основата на скалния релеф, фокусирам с очи белезникава вдлъбнатина и се спускам надолу, засмукан от лъч светлина, идещ от нея... Вдлъбнатината се разширява и влитам в подземие, наподобяващо манастир. Изграден е от бели шлифовани камъни и осветен от мека светлина, идваща от висок куполен свод. Стъпвам на каменния под и с удивление разглеждам картините, вградени в стените. Тук има сандъчета, пълни със златни и сребърни монети, книги, подвързани с цветна кожа, подредени на библиотечни рафтове.
Подобно на другите подземия и тук са съхранени изделия от скъпоценни метали и слонова кост. "Това вече съм го виждал".

Но със сигурност, присъствието ми тук не е заради древните предмети и книги, а за нещо друго! За разлика от посетените подземия, манастирът не е голям. Съставен е от три последователни, свързани помежду си помещения. В
средното овално помещение, точно в центъра, се издига, кръгла каменна колона. Висока е около метър и двадесет от пода, върху нея стои разтворена книга. Разбирам, че тя е обектът на моята мисия тук и бързо се отправям към нея.
Книгата е обемиста, с размер шестдесет на четиридесет сантиметра, изработена от фина кожа с изписани букви на старо-латински език, които мога да прочета, но не и да разбера. Книгата е със златен обков, буквите са изписаните с черен и червен оцветител. Посегнах към книгата да я разгледам, но не успях. Ръцете ми преминаха през нея, без тя да помръдне. Бях забравил, че тук съм безплътен.

- Това е Книгата на Живота. - Чух отново гласа на Гуру. - В нея са описани произходът и съдбата на земния човек. Запазена е, през вековете, за да бъде светлина по пътя на Новото време, което привършва подготовката си за нов порядък на Земята. Новото време лети незабележимо към вас, хората, променя пътищата и траекториите на природни сили, набира все по-голяма
скорост и ще наложи своите закони.
Спря да говори, отново видях колоната и книгата, поставена върху нея. Защо се раздвоявам между чутото и гледката пред мен? Може би едното пояснение е свързано с друго? Не размишлявах дори секунда и Гуру продължи:
- Ще трябва да придружиш една жена, една светла божествена душа, до входа на този реален, засега скрит от човешките очи, манастир и да й помогнеш да вземе Книгата.

- Как ще открия жената, която трябва да вземе книгата?
- Тя е фармацевт по професия. Сега, през 2008 г. е вече на четиридесет години, има осемнадесетгодишен син... Не се тревожи, ще се запознаеш с нея "случайно". Тя ще ти разкаже за съня си, в който е видяла този манастир и книгата, която й е заръчано да вземе. Запомни, Книгата може да се вземе
единствено от нея.

"Тайните подземия ня българия"-Милан Миланов
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #2 -: Март 26, 2009, 09:03:46 am »

Преди да се отправим към тайнствените скални образувания успях да разкажа на Учителя за снощния разговор с Гуру. Той остана доволен от дадените ми напътствания и към тях добави кратко описание за входа и манастира:
- Едва забележимата вдлъбнатината, в скалата, през която си проникнал в манастира е, духовен, невидим за очите белег. Истинският вход е на три метра вдясно от нея. Ще го видиш днес, но няма да бъде отворен. Мога да ти кажа още нещо,
Храмът на Орфей е изграден в две части, с два отделни входа. По-широк и удобен е входът от южната страна. Както всеки древен храм и в този има предмети, свързани с ритуалите му. Сам видя тези предмети и ценната книга, която ти направи впечатление.

- Учителю, храмът е тракийски, произходът на книгата също трябва да е тракийски.
- По-древна е. Подарък е на тракийските вождове от късните атланти. Ползвали са я посветените вождове и царе. В нея е описана историята на атлантите от времената, преди и след потъването на Атлантида. Хилядолетна история, криеща невероятни тайни за Земята, цивилизациите и Космоса.
Споменава се и за наследството, което първите атланти са получили от лемурийците. Има описание на последните лемурийци и причините, довели до гибелта на част от тях и заминаването на останалите. Към книгата има добавени глави, описващи първото хилядолетие на траките след срещата им с атлантите, и разделянето им на отделни племенни групи, имащи вече
различна история, бит и култура.

- Да попитам кога ще може да...
- Разрешението за влизане в храма ще дойде с разрешението за разкриване гробницата на Бастет.

"Тайните подземия ня българия"-Милан Миланов
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: [1] Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Белинташ
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!