Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Информация за изделията  |  Тема: Сребърният Еднорог
Страници: [1] Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Сребърният Еднорог  (Прочетена 12076 пъти)
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 488


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« -: Февруари 06, 2009, 06:55:39 pm »

Еднорозите присъстват в много митове, легенди и детски приказки, също и във всички религии. Ето малко информация:

 Според "Лексикон на традиционните символи":
"Еднорог - лунен, женствен символ, чиято мъжка противоположност е лъвът; целомъдрие, чистота, непорочност, съвършена доброта, добродетел и сила на духа и тялото, непреходност. Тъй като двата му рога са сплетени един в друг, символизира единството на противоречията и неделимата господарска власт. При изобразяване на Дървото на живота от двете му страни се изписва по един Еднорог като страж. Борбата м/у лъва и Еднорога олицетворява слънчевите лъчи и лунни сили и антиподните двойки. Рогът му може да открива и неутрализира сложената във вода отрова."

В Египет Еднорогът е символ на всички морални добродетели.

При алхимиците Еднорогът олицетворява живака, чиято противоположност е сярата, олицетворявана от лъва.

В Китай често го отъжествявали с квилин, едно от четирите духовни създания. (Квилин - китайско-легендарно същество, наричано понякога Еднорог, олицетворяващо обединяването на силите Ин и Ян. Ян съответства на мъжката, а Ин - на женската сила). Рогът е знак за щастие на императора.

В Християнския свят Христос "Рог на освобождението", рогът като противоотрова символизира силата на Христос да унищожава греховното; това, че рогът е само един, символизира единството на Христос - син или Христос като единствения Божи син. Олицетворявайки чистота, целомъдрие и непорочност, той е атрибут на Дева Мария и символ на всички морални добродетели. Животът му на единак олицетворява живота в манастира, атрибут на св, Юстина от Антиохия и св. Юстина от Падуа.

При даоистите Еднорогът е основен символ, в образа на квилин събира петте елемента и дородетели.

При гърците и римляните рогът е лунен сърп. Еднорогът е атрибут на всички девици, богините на луната и най-вече на Артемида и Диана.

В хералдиката Еднорогът има тяло и глава на кон, лъвска грива, крака и копита на елен, а в средата на челото - вит рог; заедно с лъва олицетворява силата на слънцето и луната.

В Иран - съвършенството; всички морални добродетели.

При евреите - кралско владичество, силата на тялото, могъщество.

В Шумер е бил лунен символ, символ на непорочните богини, изобразява се заедно с дървото на живота.

Ктасей съобщава (ок 400 г. пр. н. е.) за съществуването на подобен на магаре кон, с целебен рог, който е много див и може да бъде хванат само от девица. Плиний го описва с тяло на жребец, глава на елен, слонски крака, зурла на глиган и черен, дълъг два лакътя рог на челото, под който е израснал гранат, лекуващ при докосване всякакви рани. Сърцето на животното също лекувало, и с право Еднорогът става емблема на аптеките.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 488


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2009, 07:22:28 pm »

Под снимката на един от медальоните-М-76-   http://silverunicorn.org/p/medallions/index4.php  ще прочетете: "Аз-ъ от Народа на Еднорога". Следващите откъси дават обяснение за повода да го създам.

Небесната Конница е съставена от висши същества осъществили в предишни раси и на различни места в нъшaтa Вселена своята духовна еволюция. Пребивава на съзвездие Еднорог - съзвездието на Българите. Това са воините на Танг-Ра, които посещават всяка планетарна система в която еволюцията на интелекта е достигнала ниво и може да се премине към духовност. Когато този процес не е приключил, в съответната Кореннна раса, преди тях на Мястото на Промените намиращо се върху тялото на планетата, се появява Първото Небесно племе носещо творческото начало и чрез него осъществяващо качването на душите на Пътя на висшата интелектуална еволюция - творчеството. Това са траките. Времето на Феб(Фаетон), синът на Хелиос (Слънцето), който се опитва да управлява процесите (пулсациите) вместо Баща си, но се проваля. Траките са душите оплождащи със творческата си духовна еманация Земното човечество и така ускоряват процеса на съзряването му.Тогава идва ред на Небесната конница, която пристига на земята като ръководи Циклите за създаването на Единна рилигия (духовно братство) и Държавност - социално обезпечаване на единството като народ - но не като етноси, нали?! Затова българите, Балгурите, имат завета: Душа - душа да не поробва и Дух - Духа да не подвежда!, както и : Всеки роб стъпил на тази земя става свободен!
Небесната Конница е съставена от Багатури - воини, най-вече царе и от Балгури - преди всичко духовници, да кажем Колобри.
Докато трае освобождението на еволюиралите души от планетарното робство на Опита, Конницата не напуска пределите на Системата ( Слънчевата) и се грижи за правилното протичане на проесите.


Тъй като българите (душите на българите) идват от съзвездие “Еднорог” и са пратеници на Централното слънце (Танг-Ра), те вече са посветени души – служители и учители на нееволюиралите души от планетарните системи на Вселената.

Народът на Единния бог Танг-Ра е народ на небето, който е слязъл на Земята, за да даде на стадно и племенно живе­ещият човек идеята и формата за държавата и космичния ред. Той идва от съзвездие Еднорог, което се изобразява като кон с един рог на челото. Рогът е винтообразен, дълъг и бойно насочен напред.Там живеят воините и пазителите на небесния ред.

Българският народ, като Козирог във второ посвещение на космичните воини слезли в материята е подчинен на седмицата /7/, на Сатурн. Единството между Козирог (посветен войн) и Лъв (войн пази­тел на тайните) се изразява чрез Еднорога слязял в материалните све­тове с личен ритъм 7/8. Като отношение това е ритъмът на Конницата - седем осми, неравноделният такт на небесната конница.

...Първия конен народ на Небесното войнство – еднорозите, наричани още българи. Вторият народ са траките, но в друго направление.

Автор-Спас Мавров


* Азъ от Народа на Еднорога.jpg (16.26 kB, 126x166 - видяно 815 пъти.)
« Последна редакция: Март 08, 2014, 10:28:33 am от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 488


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #2 -: Май 28, 2011, 06:52:13 pm »

                                                                  Синовете на Небесната Конница


                                                                    "Аз, от рода на Еднорога"

Орион-едно от най-красивите съзвездия на цялото звездно небе.Кой си е мислил,че легендарния ловец,високо вдигнал с дясната си ръка боздуган и преметнал лъвска кожа,ще реши съдбата на Земляните.
Червената Бетелгейзе и Бялата Ригел владееха силите в триъгълника между съзвездията Орион,Еднорог и Голямо Куче.
Там господар бе Всемогъщия Ра, заедно със своите синове управляваше триадата.Управляваха народа на Небесната Конница.
Това са висши същества ,осъществили в предишни раси и на различни места във Вселената ,своята духовна еволюция.Основно пребиваваха в съзвездието на Еднорога-това бяха синовете на Балгурите.
Те бяха две основни групи-Багатури- воини и Колобри- духовници.
Великият Ра обичаше да изпитва синовете си, изпращаше ги в различни планетарни системи, за да дадат на стадно живеещите същества идеята за държава и космичен ред.Амон-Ра и Танг-Ра бяха както единосъщи братя, така и пълни противоположности.Амон-Ра беше водач на Багатурите, а Танг-Ра - на Колобрите.Но където и да отидеха, те трябваше да предадат завета на Небесната Конница:
"Дух-Духа не подвежда.
Всеки роб стъпил на тази земя
става свободен."
Поредното предизвикателство за синовете на Еднорога бе планетата Земя. Амон-Ра избра народ, живеещ сред горещите пясъци на безкрайна пустиня.А Танг-Ра избра народа от "жлезата на времето".
"Жлезата на времето" беше красива земя, като късче от Рая.Безкрайни зелени поля,планини като моминска гръд.Сини, лазурни езера, чисти като душата на дете.На изток бреговете и се къпеха в бисерните води на буйно море.Бялата пяна на вълните му се разстилаше като перлено наметало върху златистия пясък.
Само този народ беше достоен да наследи Небесната конница.Танг-Ра му даде името Булгар.Това бе степен на посвещение,която дава способността на посветения да се самовъзражда от собствената си пепел като Феникс.
Този народ бе скромен, трудолюбив, но хаотичен.Танг-Ра беше Колобър и като такъв не наблягаше на архитектурата и математиката като своя брат-Багатур.Въпреки, че добре се справяше със Земната гравитация и планетарната геометрия , искаше да научи Булгарите на тайните на Вечния Дух и да им предаде завета на Еднорога.Трябваше обаче да опитоми духа на лъва, който изпълваше тези хора-силни, смели, но необуздани.Трябваше да ги накара да се отрекат от звяра в себе си и да съхранят мъдростта на Небесната конница.
Танг-Ра обикна Булгарите.И те го обикнаха ,и достойно следваха заръките му.Той направи послание за тях в една скала -конник, убиващ звяр.Един каменен кивот за наследниците -да помнят , че са убили звяра в себе си.Запазили мъдростта и тя им е другар като кучето.В ръката на конника постави кристална сфера, която бе ключът към пещерата зад конника.
Когато стигнеха необходимото знание и сила на Духа, те щяха да открият този ключ и да продължат развитието си, благодарение на тайните скрити там.
Народа на Еднорога владееше стихиите чрез силата на кристала.Но Булгарите още не бяха готови за тези скрити оръжия- лазер и мазер.
Лазера бе безобиден светлинен усилвател със стимулирана емисия на излъчване.Докато мазера беше мощно оръжие-микровълнов усилвател също със стимулирана емисия на излъчване.Но усилването се получава вследствие на преминаване на енергия през кристал с определени магнитни свойства.Подадения сигнал предизвиква освобождаване на енергия и от кристала се излъчва многократно по-силна такава, отколкото е постъпила.
Амон-Ра научи народа на пустинята на строителство , архитектура и математика.Претвори знанието на Сириус в пирамиди.Закодира в тяхната структура геометрия и астрономия.
Танг-Ра построи само две пирамиди, но пък създаде едни богати духовно същества и им завеща символ |Y| - "Аз, от рода на Еднорога."
Да помнят силата на произхода си, да го предават на следващите поколения, както и името Булгар- със силата на Феникс.

Автор: _katerina_
Дата: 09.01.2010 @ 20:59:59
Раздел: Фантастика

Източник
« Последна редакция: Май 28, 2011, 06:53:44 pm от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 488


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #3 -: Януари 25, 2022, 05:18:34 pm »

Азъ, от Народа на Небесното войнство.
Крилати Еднорози в съчетание с три български рунически знака и знакът Азъ.

Материалът е дъб с плетена верижка от естествен коноп.

Размери на медальона - диаметър - 7см., дебелина 6мм.

https://bazar.bg/obiava-35558827/nebesnite-ednorozi


* IMG_2927.JPG (951.18 kB, 2503x2059 - видяно 30 пъти.)
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 488


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #4 -: Януари 29, 2022, 10:15:18 am »

Азъ, от Народа на Небесното войнство.


Крилати Еднорози в съчетание с три български рунически знака и знакът Азъ.


Материалът е дъб/по-светлият вариант/ с плетена верижка от естествен коноп. Тъмният медальон е бял бор, топнат в байц. 


Размери на медальона - диаметър - 7см., дебелина 6мм.
https://bazar.bg/obiava-35558827/nebesnite-ednorozi* IMG_2932.JPG (531.8 kB, 1111x2109 - видяно 24 пъти.)
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: [1] Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Информация за изделията  |  Тема: Сребърният Еднорог
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!