Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Свещенният Саракт и Седмолъчицата
Страници: [1] Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Свещенният Саракт и Седмолъчицата  (Прочетена 5629 пъти)
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« -: Ноември 28, 2013, 10:50:40 am »

                                                                           В памет на

                                                                            ЕЛТИМИР

                                                                                 IYI
Няма да съм многословен, такъв съм си от край време, още по-вече, че за Саракта е писано много и разбира се най-пълна е информацията в сайта на Воините - http://www.voininatangra.org/modules/news/index.php?storytopic=0&start=130 .
"През хилядолетията Саракта е представлявал особена форма на управление, която използва държавообразуващите елементи на старата българска Вяра като основополагащи за устройството на държавата. Най-точното определение може да бъде синархия, където са съчетани трите основни форми на управление в човешката история – теокрация, монархия и демокрация в строго определена йерархия, подчиняваща се на божествените порядки. По същество това е идеалната държава, където неправдата и злото е изкоренено до основи. Държава на Духа, в която Свободата на човешкия дух е издигната на пиедестал. Единственият земен аналог на синархия като Саракта освен българския е легендарната Шамбала. Той е базиран на космични принципи в планетен мащаб. Защото изграждането на Саракта, започва отгоре-надолу, а не както републиките, отдолу-нагоре. Единствено при Българите тази формула била въплътена в държавното устройство." 
Този цитат е от тук - http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=385

Още материали за Саракта - http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showforum=12

Обръщам внимание върху едно определение за Саракт - Държава на Духа! Какво означава това? Първо, създаването на Саракта е от горе на долу, от невидимия свят към видимия, от Небето към Земята. Тази е причината като закон да го има ето това:
                                              Един Бог,
                                          Един Владетел,
                                             Един Закон

Вследствие се постига    Единен български Народ

Второ,  Сарактът е йерархична структура.  Всеки човек на мястото си и за всяко място-човек. Свобода, достойнство и чест са първите и най-важни морални принципа, които важат в еднаква степен както за владетеля, така и за хората от най-ниското стъпало в йерархията. Свободата да се ползваш от всички блага на Саракта, честта да служиш за благото и просперитета на Саракта.  Достойнството - Душа - душа да не поробва и Дух - Духа да не подвежда!, както и : Всеки роб стъпил на тази земя става свободен!
« Последна редакция: Ноември 28, 2013, 11:23:01 am от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2013, 11:19:50 am »

Седмолъчица.  Изработил съм стотици и съм благодарен Нему, че имам тази възможност. Всеки път, когато се докосвам до нея изпитвам силата и. В началото смятах, че тази сила е благодарение на знаците върху нея и това е така, но не само... Знаците са много важни, но силата им идва от формата, върху която са положени - седмо-лъчица! Тази форма показва връзката на Седмолъчицата със Свещения Саракт. Ще цитирам от форума на Воините, защото е много добре обяснено:  http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2273

"Интересна е концепцията за троичното начало в управлението на държавата. Канът, от лявата му страна Кап-канът (неговият заместник), а от дясната му - Ичургу боилът. И капканът и ичургубоилът са били членове на боилския Съвет и неговите наместници.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Тя/концепцията/ е свеждане на космични принципи в планетен план. Защото изграждането на Саракта, започва отгоре-надолу, а не както републиките, отдолу-нагоре и се вижда, какво недоразумение са. И Новият Йерусалим слиза от Небето. А Небето е и в човека, не само над него.
Ето го космичният принцип:
"Когато Единият стане Двама, Троичният се проявява и Тримата са Единни".

Виждаме колко точно държавната структура на Българския Саракт, свежда и материализира ритъмът на Духа и на Вселенското Начало.

"Единният става Двама". Затова имаме "двойното владетелство" в нашия Саракт, което в републиката се изражда в президент и вицепрезидент, които имат ограничени пълномощия, защото конструкцията й е отдолу-нагоре, тежеста й е към земята, а не към Небето.
Съвсем естествено е и на този принцип да е конструирана и християнската троица: "Отец е неродим, Сина е роден, Светия Дух изхожда", но Сина е единосъщен с Отца. Това е "двойното владетелство" - Y. Тук то е съхранено.

"Троичният се проявява и Тримата са единни".Тук се създава институцията на Ичургу боила, която съвсем спокойно можем да причислим към ипостасата на Светия Дух. И така се получава IYI.

И ако продължим, ще стигнем до Съвета на Боилите, които тука, някои хора не приеха,а други нарекоха този Съвет "сиви кардинали". Това, че не разбирате, определени неща и не са ви ясни, не ги оспорвайте с овчето си невежество. Защото ето:


"Трима падат в Четири. Лъченосното естество се оседморява; Седем са вътре и Седем отвън".

"Трима падат в Четири" - така се създава Съвета на Боилите, който е седемчленен. Образува се Слънчевото тяло с неговите Лъчи, т.е. познатата ни Седемлъчица. Само тогава заработва Държавата, защото започва излъчването на Светлината и началото на това, което наричаме Ред - "Ордос". Това е Българската Орда.
Интересното е, че на всеки лъч от седмолъчицата е отразено "двойното владетелство" или "двойната плът". Върху всеки лъч има два знака."
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2013, 11:50:09 am »

По времето, когато Елтимир се е бил запътил вече да заеме мястото си в Небесната конница на мен ми дойде странната идея, че е дошъл моментът за единение на всички, които притежават, носят и ползват Седмолъчицата. Не вярвам в съвпадения, затова си позволявам да го споделя. Единение и сега има, но то е мълчаливо и неафиширано. Малцина са тези, които осъзнават отговорността да притежават Седмолъчицата, а още по-малко са тези, които са наясно до какво ще доведе силата и.
Не е ли време вече да го кажем - до създаване на Съвета на Боилите! Не е ли време съзнателно да поемем отговорността за нашето участие и да изискаме създаването му? Всеки притежател на Седмолъчицата е неин Пазител и Воин! Всеки притежател на Седмолъчицата е част от Народът на Магите! Съзнателното единение на силите на стотиците Седмолъчици ще доведе до изграждането на Саракта!

Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2013, 06:46:21 pm »

  IYI Елтимир IYI  е създател и идеолог на Движението Воини на Тангра, чиято цел е възстановяване на Свещения български Саракт. Както вече споменах, Сарактът се създава отгоре - надолу, т.е. по Волята на Небето, но това едва ли ще се случи, ако тук, на средната земя, няма подходящи условия. Тези условия са хората!
Идейната платформа я има и то отдавна-сайта на Движението. Може би трябва да раздвижим нещата с реални действия и смятам, че официалното създаване на организация на притежателите на Седмолъчици ще бъде от полза. Такива са хиляди! Ако е по Волята на Небето, това ще е Единение "Пазители на Седмолъчицата". Поне на този етап това ми се върти в главата, а аз отдавна съм свикнал да се вслушвам в себе си.  :)

Малко отклонение ще направя по повод думата "Единение". За пореден път се убеждавам колко много философия е скрита в българския език.  Ще я напиша на срички -  е-ди-не-ни-е .  А сега ще ги групирам ето така: един-е-ние.  Един е ние! Какво ще рече това?  Всеки един, който членува в единението не само , че е част от него, но и представлява цялото. Не ви ли напомня за един друг девиз-един за всички, всички за един!? Да, горе-долу е същото, но ние, българите, го казваме в една единствена дума и енергийно е с много по-голям заряд.   ЕДИНЕНИЕ !

За сега толкова. Ако е по Волята Му-ще има развитие по темата.   :)
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: [1] Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Свещенният Саракт и Седмолъчицата
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!