Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Кои са есеите?
Страници: [1] Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Кои са есеите?  (Прочетена 4232 пъти)
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« -: Януари 29, 2014, 09:46:22 am »

Двеста години преди Христос сред евреите в Александрия и Палестина се появило мистично движение.В египет мистиците били известни като „лечителите“, а техните духовни братя в Палестина се нарекли есеи или назореи.
Етимологията на названието им произхожда от еврейската дума „асия“, което в превод означава божии слуги, святи, посветени, а на иврит - благочестиви.
Филон Александрийски говори за тях като за братство на чистите и като за мистици, подобни на тези в питагорейското общество. Според Плиний Стари те са живеели недалече от пустинните брегове на Мъртво море, заподно от Кумран. Една от есейските групи, живеели там, се именувала „терапевти“, т.е. лечители в служба на Бога.
След археологическото откритие на свитъците от Мъртво море през 1946 г., понятието "есеи" си проправя път в цял свят, повдигайки много въпроси. За много хора е изненада, че преди две хиляди години, е съществувало братство от святи мъже и жени, живеещи заедно в общност, които носели в себе си семената на християнството и на бъдещата западна цивилизация.Някои източници твърдят, че тяхната поява е била реакция на юдаизма и на неговите негативни последствия върху тялото и духа на хората, които го изповядвали.А други, че те са съществували още от времето на древните атланти, като са пазели и предавали техните окултни знания и практики.Това братство – чиито представители били повече или по-малко преследвани и отлъчвани – щяло да обучи хора, който щели да променят лицето на света и хода на историята. Всъщност, почти всички от основателите на бъдещото християнство са били есеи - света Ана, Йосиф и Мария, Йоан Кръстител, Исус, както и неговите първи последователи – апостолите Симеон, Петър и Андрей, Филип, Бартоломей, Яков и Йоан, есеи са били също така и Йоан Предтеча, родителите му Елисавета и Захарий, Йосиф Ариматейски, който получил разрешение да погребе тялото на Исус и др.
Есеите не са се ограничавали до една религия, но са се учили от всички религии, с цел да извлекат великите принципи.Те смятали, че всяка религия е различен етап на Божието откровение. Придавали голямо значение на учението на древните халдейци, на Зороастър, на Хермес, на тайните проповеди на Мойсей и на един от основателите на тяхното общество, който им предал техники, които са подобни на тези на будизма, както и за откровението на Енох. Те притежавали живата наука, съдържаща се във всички тези откровения.
Есеите са наследници и последователи на учителя на справедливостта Мелхиседек, който още в древността ги е уведомил, че Синът Божий един ден ще се роди от техните среди.Той им е завещал, че между Бога и човека не бива да има посредник.
Основната задача на есеите според вярванията им била обогатяването на душата.
Есеите са твърдели, че душата е безсмъртна и, че тя се намира само временно в оковите на физическото тяло.Те са казвали, че ако душата се освободи от тези окови, тя ще може с радост да се издигне нагоре в небесата и тогава ще придобие вечна свобода.
Понеже знаели, че ще бъдат за кратко време на земята, не искали да опетняват вечните си души.Точно тази нагласа, строгата дисциплина, абсолютният отказ от лъжа или компромис ги правел обект на толкова много гонения през вековете.
Есеите знаели как да общуват с ангелските същества и били наясно с произхода на злото на земята.
В общностите им жените са били равнопоставени, имуществото е било общо и се е раздавало на всекиго според нуждите му.
Есеите се смятали за отделен народ - не заради външни белези, като цвят на кожата, цвят на косата и т.н., а заради светлината на техния вътрешен живот и знанията, които имали за скритите тайни на природата. Те считали себе си за група от хора, намираща се в центъра на всички народи - защото всеки можел да стане част от тях, веднага след като успешно преминел определен тест. Вярвали, и с право, че са наследници на синовете и дъщерите на Бог, наследниците на велика древна цивилизация.Работили усърдно, за да може да се осъществи триумфа на светлината над мрака в човешкия ум.
 
Есеите смятали, че те са натоварени с мисия, която щяла да се окаже в основата на християнството и на западната цивилизация.Били подкрепяни в това свое усилие от високо развити същества, които ръководели братството.Те са били истинските светци, Капитаните на мъдрост, Жреци на древните изкуства на майсторство.
Есеите се смятали за пазители на Божественото учение. Те притежавали голям брой древни ръкописи, някои от които препращали към зората на времето. Голяма част от учениците  прекарвали времето си в декодирането им, превеждали ги на няколко езика, и ги преписвали, с цел да се увековечат и запазят тези напреднали познания. Те вярвали, че тази работа е тяхна свещена задача.
 
Те били светлината, която свети в тъмнината и която я приканва да се промени в светлина.
Затова и, когато някой поискал да бъде допуснат до тяхната школа, това означавало за тях, че вътре в него се е задвижил целия процес на пробуждане на душата.Такава душа била готова да се изкачи по стълбите на свещения храм на човечеството. Есеите делели душите на три типа, такива, които спят, такива, които се намират в състояние на сънливост, и тези, които са се събудили.Тяхната задача била да облекчат животът на спящите души, да се опитат да събудят сънливите души, и да приветстват и насочват пробудените души.Само душите, за които се смята, че са събудени, можело да бъдат посветени в тайните на Братството-Сестринството. Тогава за тях започвал пътя на еволюцията, който не можел повече да бъде спрян от цикъла на превъплъщенията на душата. Всеки познавал братята и сестрите в бяло.Евреите ги наричали "Школата на пророците", а за египтяните те били "Лечителите, лекарите". Въпреки, че някои се страхували от тях или им се подигравали,  хората като цяло изпитвали уважение и почит към есеите заради тяхната честност, пацифизъм, доброта, тяхната добра преценка, и лечителския им талант, които помагали както на най-бедните, така и на най-богатите. Хората знаели, че най-големите пророци идвали от тяхното родословие и тяхната школа.
Нещо повече, дори ако в Братството били много стриктни по отношение на това, да се държи в тайна доктрината им, то създавало много точки на контакт с хора, особено на местата, където идвали поклонници от всички посоки.Негови представители извършвали полезни действия в трудни моменти, и по-специално като изцелявали различни болести.Тези места, на които есеите преподавали и лекували били разположени на конкретни места, до които всеки имал свободен и безплатен достъп.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #1 -: Януари 29, 2014, 09:47:08 am »

Есеите и техния начин на живот Животът на есеите бил перфектно организиран в йерархия. Имало такива, които живеели в села сред природата , напълно изолирани от градовете. Техният живот бил прост, дисциплиниран и благочестив и се движел в ритъм от сезони, празнични дни, и идването на посетители.Други живеели в градовете, в големи сгради, които принадлежали на Общността и които им служели едновременно за дом, гостилница и болница.Всъщност те посвещавали голяма част отвремето си за изцеление на болни и за приемане на посетители.Имало и други, които пътували, разпространявайки новини и информация около всички центрове във всяка страна.Това е позволило на учителя Исус да обиколи света, възползвайки се от съвършената организация на братството.Съществували и такива, които живели в манастири-школи, разположени точно в определени места, в съответствие със знанието им за Света от Светлина и за вратите, които съществуват между него и света, който познаваме.Есеите, които са живели в тези "храмове", били почти винаги несемейни.Когато някой поискал да бъде допуснат до братството, след проверка на качестото на неговия вътрешен живот - кандидатът трябвало да практикува за известно време определен вид медитация.В пълно спокойствие той трябвало да направи преглед на досегашния си живот - на успехите, неуспехите, мотивация, придобитите опит и мъдрост с помощта на определени критерии- с цел да достигне до обективно обобщение на своя живот. Той трябвало да си спомни моментите, в които е получил помощ или импулс  от "рая" и от "своя ангел" по време на детството си и през целия си живот, и да погледне как те са му повлияли. Дали той се е отдалечил от своите водачи и ангели, или им е останал верен?Чрез този анализ се създавала нова връзка с по-висшия свят на свободния дух и кандидатът лесно откривал собствените си грешки - причината за неговото страдание.По този начин, той можел да започне промяната вътре в себе си, да вземе контрол над живота си, да стане отговорен в истинския смисъл на думата, и да се подготви ефективно и осъзнато, за да влезе в Общността на Светлината.
 
След посвещението си, което го правело пълноправен брат (или сестра) на общността, новодошлият получавал едновременно с бялата си роба, мисия, която трябва да постигне по време на живота си.Тази мисия щяла да му служи като ориентация, която никога не трябвало да го напусне, и която щяла да го обединява с Бога и да го прави полезен на земята и на човечеството.Той никога не бивало да се отклонява от тази мисия.Тя била тази, която придавала положителен смисъл на земния му престой и го превръщала в истинско човешко същество.За школата, за да бъденякой наречен истински човек, е трябвало да носи у себе си красива светлина - да служи на земята, на нейните жители и на себе си.
 
Бялата роба била материализацията на силата на неговото кръщение и чистотата на душата му, която трябвало да го предпази от многото противоречия на света.Тръстиката, която той получавал по време на кръщението, символизирала познанията за тайните закони на живота и способността му да ги използва хармонично за успешното изпълнение на задачата си.
Той също така трябвало да положи клетва за почитане на земята като живо, свещено и интелигентно същество.За да поддържа контакт с нея, за да я почита и участва в нейната еволюция, той трябвало да бъде в контакт със земята чрез краката си - и, понякога чрез цялото си тяло.Заради това есеите често ходели боси.
 
Човек трябвало да бъде най-малко 21 годишен, за да получи посвещение.Познаването на законите на прераждането (законите на еволюцията и милостта) и на законите на съдбата (закони на причината и следствието) позволи на Жреците да изберат мисия на новака, която точно да отговаря на работата, която душата му е дошла да върши на земята .За да изпълни тази мисия, братът (или сестрата), често трябвало да надмине себе си и да получи помощта на Светия Дух.Периодично новакът трябвало да поглежда назад към живота си – да прецени всяка случка, всяка картина и да си зададе въпроса дали"това, което е видял е достойно да бъде включено в Голямата Книгата на живота?"Всяка мисъл, всяко чувство, всяко действие трябвало да бъде погледнато от гледна точка на това, дали е предизвикано от следването на неговата мисия, на неговия висш идеал.Мастерите Есеи знаели от опит колко бързо човек може да се отклони от пътя на светлината и да се загуби, така че да не може да намери пътя отново.Задачата на неофитите била да опростят всичко в себе си, за да станат едно със своя идеал, който бил източник на истинската целителна сила.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #2 -: Януари 29, 2014, 09:47:40 am »

Необходимостта човек да се пречиства постоянно - чрез измиване на краката си, ръцете и тялото – била нещо много важно за братята и сестрите.Те се очиствали физически и духовно преди да влязат в къщата на някого, в началото и в края на деня, и преди хранене или молитва.Те също миели крака един на друг, като знак на приятелство и за да култивират идеята, че трябва да се грижат един за друг, тъй както Баща им се грижи за тях.Те също така се благославяли помежду си чрез полагане на ръцете си върху горната част на главата, за да бъдат винаги обединени със светлината и да засилят любовта, която тече между тях.
 
Есеите притежавали напреднала наука на словото и са били в състояние да лекуват някои заболявания само чрез пеене на мантри.Още от детството си те се научавали да говорят с мек глас и да контролират своите думи.
Като се грижили за отделния човек, те са се грижили за самия Бог, който живее във всеки човек. Това е дълбокият смисъл на истинската медицина и на всеки терапевтичен процес.Тялото и лицето, за тях,били външната обвивка на Всеобщия Дух.
Братята и сестрите в бели туники, както са били наричани тогава, извършвали и много хуманитарни актове, помагайки на бедните и низвергнатите.  Есеите признава равенството между половете, поради което жените са били в състояние да участват във всички духовни дейности.Есеите изповядвали езотеричното учение за андрогинността, според която душата се намира извън дуалистична концепция за половете. Бялата мантия била символ на тази визия за единството на душата.
 
Школата на есеите силно осъждала робството и всички форми на угодничество. За есеите било грях да имаш слуга. А да се работи само за да натрупаш богатство, в края на краищата, се превръщало в един вид робство.Робството и угодничество, за тях били неща, свързани със съществуването на тъмни и демонични същества, и принадлежали към това, което те наричали „света на божествения гняв“.Всеки мъж (или жена), за да бъде свързан с общността, трябвало да освободи своите роби и да се въздържа от яденето на месо. За тях, робството също било обвързан с месоядството.Този, който не можел да спре да яде животински плът не можел да контролира страстите на животинската си природа природа - и, следователно, не можел да мисли по ясен начин.

Откъс от "Есеите и уроците" от Оливие Манитара.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #3 -: Януари 29, 2014, 09:49:13 am »

Великата среща

В Библията Старият завет свършва с книгите на старозаветните пророци, а Новият завет започва с Евангелието на Матея. От гледна точка на учението Кабала обаче Старият завет свършва с третата глава от Евангелието на Матея, а от четвъртата глава започва Новият завет. От една страна числото три е нумерологичен знак на прехода, показващ границата между двете епохи, то  се повтаря три пъти в прочутата трета глава, която започва така: В ония дни дойде Йоан Кръстител и проповядваше в Юдейската пустиня.“

Но откъде е дошъл Йоан с такова голямо познание? Разбира се, не от родния дом, а от есейската община, където е усвоил умението да чува Гласа на Провидението. „Тогава – пише в апостол Матея – излизаха при него в Йерусалим, цяла Юдея и цялата Йорданска околност и се кръщаваха от него в реката Йордан, като изповядваха греховете си.“
Възпитаникът на есейската школа говорил на хората, че Господ иде след него и трябва да приготвя пътя му, че Месията, който иде е по-силен от него и ще кръщава със Светия Дух и с огън.
И ето че в една топла слънчева утрин, на брега на реката Йордан, пристига Исус Назарянина. Появяването му се съпътства от тройно знамение: Небесата се отварят, Светият дух слиза под формата на гълъб и се чува ясно Глас от Небето. Числото три присъства и в обстоятелството, че Исус и Йоан са на 30 години и появяването на първия става в третия час на деня.

Едно предание гласи: Исус се появил неочаквано и нито Йоан, нито насъбралият се народ го познали. Неговият предшественик не подозирал кой стои зад него и проси кръщение.Въпреки че били братовчеди, те не се били срещали от детството си.Исус започнал с обичайните знаци на окултните братства към които двамата принадлежали, след което преминал към степени, недостигнати още от Йоан, макар и той да е бил един от високоразвитите есеи по онова време.Йоан веднага забелязал, че пред него не стои обикновен просител на кръщене, а мистичен учител от висока степен, надвишаващ го по развитие.
Исус пожелал публично, пред цялото множество присъстващи, да бъде кръстен от пророка. От йерархична гледна точка, това събитие щяло да бъде неправомерно и Йоан се противопоставил с думите: Аз имам нужда да се кръстя от Тебе, и Ти ли идеш при мене?“/ Матея 3:14/
Но всъщност точно това събитие било необходимият завършек – предаването на факела на Божието слово от старата /инволюционна епоха, представлявана от Йоан, в новата /еволюционна епоха, представлявана от Исус.
Смяната на Старата и Новата епоха става на „границата“ – на река Йордан по време на тази Влика среща, подготвяна дълго време от Небесната Йерархия.

Езотерично река Йордан е водоразделът между 40-годишния път на евреите и Обетованата земя, между стария живот на лутане, съмнение, непослушание, отбелязан в Стария завет и Новия живот на светлина, радост и божествена любов, за който се говори в Новия завет.
И тук се е случило едно изключително вълнуващо събитие, зримо единствено от Духовния и Божествения свят и поради това останало невидимо за присъстващите хора. Исус Христос, предводител на Новата епоха, носещ факела на еволюционното начало за човечеството видял с вътрешното си зрение посветеността и въздигнатостта на Йоан и го поздравил със знака на окултната школа на Мойсей, след това със знака на школата на белите жреци на Египет от времето на Хермес, след това със знака на маздеизма в древна Персия, от епохата на Зороастър, след това със знака на белите жреци на Брама в древна Индия и накрая го поздравил с новия знак на новата школа, която се откривала от този ден тук, в Юдея, на брега на река Йордан. Моменът е велик и неповторим!
За пръв и последен път във физически план слиза в плът Спасителят човешки.В бъдеще няма да се откриват нови школи с Небесно слово, и кръвното изкупление на човечеството повече нямало да се повтори.
Великото събитие – откриване на школата на Новия завет, се осветило чрез водното кръщене.Майката земя осветила новата школа със свещената си вода от реката Йордан, чрез ръката на Йоан, т.е. чрез ръката на предишните окултни школи.

Веднага след земното освещаване с вода последвало небесно освещаване с Дух. Божественият свят осветил Сина Божий – Учител на народите със знака на Светия Дух, благославяйки и неговата мисия „И ето – глас от Небесата, който казал: „Този е синът Ми възлюбения, в когото благоволих“
А Божият син отвърнал с думите: „Така подобава нам да извършим всяка правда“/ Матея 3:15/
« Последна редакция: Януари 29, 2014, 09:50:45 am от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 427


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #4 -: Януари 29, 2014, 09:49:52 am »

Свитъците от Кумран

Свитъците от Кумран, които носят най-много информация относно живота на есеите, са били открити според преданието от овчарче. То хвърляло камъни в една пещера и чуло, че един от камъните се ударил  в нещо различно от камък. След като отишъл да разбере какво е, намерил керамичен съд, в който имало изписани страници. Тези страници в крайна сметка били продадени, и едва по-късно са преоткрити и дешифрирани като свитъците от Мъртво море.
 
След това първо откритие, единадесет различни пещери били открити в Кумран. Очакват се нови открития занапред. В пещерите са открити хиляди фрагменти от ръкописи и голям брой пълни ръкописи. Свитъците, които ние сега наричаме свитъците от Мъртво море, могат да се разделят на три основни материла. Първо, това са преписи на Библията и второ – коментарите към нея, които показват каква е била есейската интерпретация на събитията.

Третият основен тип материал сред свитъците от Мъртво море предоставя  поглед върху живота на общността, живяла в местността Кумран. В него се описват техните вярвания, правила на живот, молитвената им книга. В него се включва и книгата "Наръчник по дисциплина", в която се говори за това как се става част от Общността. Тя съдържа правилата, които трябва да бъдат следвани, ако човек иска да стане чист,.Освен нея се съдържа и книга, описваща техния собствен план за битката със злото, която според тях щяла да настъпи в края на тъмната епоха.

Ръкописите от Кумран за духовно и телесно здраве

“Деца човешки, забравили сте, че сте деца, а вашата майка е Земята. И всички, които живеят на Земята, трябва да живеят по законите на природата.Здравето е естествено състояние на човека. Болестта е отговорът на природата за неразумното поведение на човека.“

„Търсете закона в самия живот, Бог е написал своите закони във вашите сърца и във вашия дух.Те се проявяват във вашето дишане, в кръвта ви, в костите ви, във вътрешностите и във всяка част на вашето тяло.Те присъстват във въздуха, във водата, в земята, в растенията, в лъчите на слънцето, в дълбините и във висините. Всички са насочени към вас, за да можете да разберете Словото и Волята на Живия Бог... Те не присъстват нито в преяждането, нито в пиянството ви, нито в начина на живот, когато тънете в разкош и излишества, а още по-малко в търсенето на богатства и особено в ненавистта към враговете ви... Защото всички тези въжделения носите в себе си, затова словото Божие и Могъщество му не могат да влязат у вас, защото сте изпълнени с лоши мисли и мерзостта е свила гнездо в тялото ви... Ако искате Словото на Живия Бог и Могъществото му да могат да проникнат във вас, не осквернявайте нито тялото си, нито съзнанието си, защото тялото е Храм на Духа, а Духът е Храм на Бога. Затова трябва да изчистите Храма, за да може Владетелят на Храма да се засели в него и да заеме мястото, достойно за Него. За да избегнете всички изкушения на своето тяло и съзнанието си, които излизат от лукавия, оттеглете се под сянката на Небето Господне. Възродете се сами и въздържайте се от храна. Защото истина ви казвам, само с пост и молитва, може да бъде прогонен лукавия и всичките му злокобни планове...

Постете и се молете с усърдие, от цялото си сърце, надявайки се да получите Живия Бог, Силата и от Нея, своето изцеление.По време на поста избягвайте синовете човешки, а се върнете в обществото на Ангелите на вашата майка Земя, защото този, който търси усърдно, той ще намери.Търсете чистия въздух в гората или в полето, защото там ще намерите Ангела на въздуха.Свалете дрехите си и нека той обгърне цялото ви тяло.След това дишайте бавно и дълбоко, за да проникне във вас. Истина ви казвам: Ангелът на въздуха ще изгони от тялото ви всички нечистотии, които го оскверняват отвътре и отвън. И тогава всички лоши миризми и нечистотии ще излязат от вас като дим от пламък.

След Ангела на въздуха, търсете Ангела на водата.Свалете обувките си и му позволете да обгърне тялото ви.Отдайте се напълно в ръцете му, които ви люлеят, толкова пъти, колкото пъти дъхът ви раздвижи въздуха.Нека тялото ви, поклащайки се, движи водата.Ангелът на водата ще изгони от тялото ви всички нечистотии, които го оскверняват както отвън така и отвътре.  Но не мислете, че е достатъчно само Ангелът на водата да ви прегърне отвън.Вътрешната мръсотия е още по-страшна от външната.Затова този, който се изчисти само отвън, остава нечист отвътре, прилича на гробница, украсена с блестящи стенописи, но отвътре изпълнена с мерзости.
Позволете на Ангела на водата да ви освети отвътре, за да се избавите от всички минали грехове и да станете чисти като речната пяна, блестяща на слънчевите лъчи.

Ако след всичко това у вас са останали следи от нечистотии, отчитайки миналите ви грехове, призовете Ангела на Слънчевата светлина.Свалете всички дрехи и позволете на Ангела на светлината да обгърне тялото ви, след това вдишайте въздуха бавно и дълбоко, за да може той да проникне вътре във вас.Тогава той ще изгони от тялото ви всичко зловонно и нечисто, което ви осквернява отвън и отвътре.

Ангелите на въздуха, водата и светлината били дадени на Сина човешки, за да му служат.Те са невидими деца на майката Земя, затова не разделяйте това, което са съединили небето и земята.И нека тези три ангела ви пазят ежедневно и да пребивават с вас в течение на вашия пост.И когато Ангелите на майката Земя овладеят тялото ви дотолкова, че Владетелите на Храма да влязат в него, тогава всички мръсотии ще напуснат тялото ви през дъха и през кожата ви. И когато всички грехове и нечистотии бъдат отстранени от тялото ви, тогава кръвта ви ще стане така чиста, като кръвта на майката Земя. И дъхът ви ще стане чист като благоухание на цветя, кожата ви ще стане чиста като кожата на плодовете, розовеещи през листата на дървото. Светлината на очите ви ще стане толкова ясна и блестяща като сиянието на слънцето в дълбоките небеса.И тогава всички Ангели на майката Земя ще ви служат. И вашете дихание, вашата плът и вашата кръв ще станат едно цяло с диханието, плътта и кръвта на майката Земя. И духът ви ще стане единен с Духа на Небесния Отец.“

„Хранете се само с това, което се намира на Божията маса: плодовете на дърветата, зърно и полезни треви, мляко от животни и пчелен мед. Цялата останала храна е дело на ръцете на лукавия, води до грях, болести и смърт.Докато богатата храна, която намирате на масата на Бога, дава на тялото ви сила и младост, болестта няма да ви докосне. „
« Последна редакция: Януари 29, 2014, 09:51:51 am от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: [1] Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Кои са есеите?
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!