Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Сполай ти брате ...
Страници: [1] Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Сполай ти брате ...  (Прочетена 1689 пъти)
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« -: Април 06, 2009, 02:16:51 pm »

Ти си умен човек , горд си , БЪЛГАРИН се зовеш . Малко останахме и непосилен става товарът за нашите плещи. Ти знаеш, брате, една е БЪЛГАРИЯ и да умрем за нея, чест ще да е за нази. Велика е историята й, славни са дедите ни - обичали са я, пазили са я. Що вдовичи стон е пронизвал земята от Бело море до Черно. Що кръв, що битки е видела тая земя. Цел народ за нея е станал, нея милеел. И ний я милеем , брате, жалим я. Нема вече вера , достойнство нема . Мъчно ми е, брате, заслужава тя друго...

Па да земем да се ‘дигнем срещу тия изедници, що ни почерниха. Политици били, добро мислели. Ще да е добро това дето ни думат - глава да склоним, да си продадем душите, в Европата да сме поидели. Че как да идем като от хорски срам глава не можем да вдигнем. Народ сме станали, миналото си не знаем, неграмотни са ни децата, Кирила и Методия не знаят кои са, пък чужда история учат , на чужди езици говорат, в чужди вери верват. А ония зверове не щат да знаят, боси и голи ни оставиха, роби ни направиха. И народът верва! Простодушна рая ще да останем, като че ПЕТСТОТИН лета малко са били. Ама ти ще да знаеш , брате, нема да са само ПЕТСТОТИН сега. Нема да знаят децата, нема да искат БЪЛГАРИ да се нарекат. Лошо е това! Правда нема!

Па да земем ли да им кажем?

Викаш малко сме, ще да ни избият, глас нема да ни се чуе. Да си стоим!? Да си траем!?

Лошо, брате! Мене сърце ми не търпи изедници в дома си да храним, от рода си да се извръщат, майка си да проклинат. Мъка ми е! Не знаят БЪЛГАРСКО що е. Нека им кажем, па да знаят децата откъде са дошли и накъде да тръгнат. Историята си да знаят, че човекът е жив докле го помнят. Да спомнят и нази и БЪЛГАРИЯ , и да я любят, както ний сме я любили, че и повече. Това рекох да ти напиша. Сполай ти!

Със здраве и с БЪЛГАРИЯ !

Автор - Тенгри
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: [1] Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Читалня  |  Тема: Сполай ти брате ...
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!