Сребърният Еднорог - история в сребро

Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Информация за изделията  |  Тема: Розета - М-31, М-74, М-77 и П-5
Страници: [1] Надолу Формат за разпечатване
Автор Тема: Розета - М-31, М-74, М-77 и П-5  (Прочетена 24514 пъти)
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« -: Февруари 08, 2009, 12:54:20 am »

М-31  http://silverunicorn.org/p/medallions/index2.php
М-74 , М-77  http://silverunicorn.org/p/medallions/index4.php

През 1961г. в Плиска е открит медальон, прецизно изработен от бронз, известен като "Розетата от Плиска". Датировката и е от периода 7-9 век и по всяка вероятност е използвана за астрономически изчисления. Според изследователите седемте лъча на розетата символизират - Слънце, Луна, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера и Сатурн. В центъра на медальона е изобразен руническият знак IYI - символ на Българската държавност-Саракта  и древният владетелски род Дуло, от който произхождат създателите на три Български държави.
Розетата носи здраве, щастие и късмет.

Със сигурност не може да се каже точно за какво е използвана Розетата, но е сигурно, че това е един от най-ценните български артефакти.  Предполага се, че е била атрибут на Колобрите. В препратките по-надолу ще прочетете интересни изследвания,  не ни остава нищо друго освен да се доверим на вътрешното си усещане за силата на Розетата.

http://spelaetron.mylivepage.com/wiki/index
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1478321/page/2/fpart/1/vc/1


* Rossete-2.gif (33.51 kB, 595x297 - видяно 1316 пъти.)
« Последна редакция: Декември 29, 2013, 10:25:26 am от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 12:26:35 pm »

Едно твърде интересно мнение за Розетата, дадено от Румен Чорбаджийски:

Чудех се какво да правя, когато в един момент реших, че най-правилно ще постъпя ако намеря човека, който е притежавал въпросната розета… В една медитация се изстрелях в небитието и не след дълго намерих търсения човек. Оказа се, че това е жена!..
Ще ти спестя целия разговор с нея и ще споделя най-важното.., а то е.., че знаците, от двата кръга на розетата, нямат никаква връзка помежду си. Разбрах от жената, че знаците от външния кръг са символ на планети от нашата слънчева система. Каза ми още, че тези знаци, които са във вътрешния кръг на розетата, са символ на различните Сили в нея, придобити чрез различни практики!.. /много е сходно това обяснение със знанието на Премъдрите, за което писах по горе/
Попитах я - защо тогава се повтаря във вътрешния кръг един и същ знак два пъти?..
Тя ми каза, че в техния орден /при разговора ни друга дума използва за орден, но сега не мога да се сетя за нея/ човек постигал 6 нива на посвещение, чрез които всеки посветен развивал различни дарби и способности. Тези нива ги е записала в розетата като 6 отделни знака. Но понеже розетата има седем лъча, затова е повторила единия знак, за да се запълнят седемте лъча.
/Вече разбираш, че тя е нямала индивидуален знак за Силата на Атман, затова седмият лъч от розетата е трябвало да остане празен/
След това й обърнах внимание на другия знак, който се намира на гърба на розетата.
- Какво означава този знак? – попитах я аз.
- Нима не знаеш?! – каза ми, като ме гледаше учудено. Мълчах и нищо не казвах…
- Този знак е символ за Силата във Вселената!..
Помолих я да ми обясни малко по подробно… Ето обобщено какво разбрах:
…Изпъкналата част в средата на розетата изобразявало Вселената, а знакът от другата страна представлявал Силата в нея. Трите прави линии от знака били израз на Силата, която създава, развива и унищожава световете и живота в цялата Вселена. А това „V” отгоре върху втората линия означавало връзката на Бога със Силата. Чрез нея Богът управлявал живота на хората по цялата Земя.
/Това ми обясни, това и ти споделям…/
…След като жената постигнала и шестте нива в ордена, тогава учителят й дал знанието за формата, чрез която щяла да постигне контрол върху Силата на Бога! Тази форма била… розетата!!!
След като получила знанието за формата от учителя си, едва тогава тя е направила този… „медальон”, познат в днешно време като розетата от Плиска, на който е записала своето знание и Сила, чрез знаци.
…Жалкото и тъжното при нея е, че този „медальон” са й го откраднали след време, за което е платила с живота си… както и да е…

https://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=13&start=10


* 1530460_605641929507436_1553224595_n.jpg (97.96 kB, 744x748 - видяно 1609 пъти.)
« Последна редакция: Януари 17, 2014, 10:00:41 am от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #2 -: Март 07, 2009, 01:31:57 pm »

                                             Светът на магите

 В старопестолна Плиска , както и на някои други места  от поселенията на древните Българи са открити така наречените седем елементни или техните по малки варианти - пет елементни - доста специфични звезди . Те са изработени от керамика или метал и имат изписани различни знаци по лъчите както и в центъра . За тези медальони се изясниха два много важни факта . Единият , че са с подчертан индо- ирански характер  респективно Древнобългарски по смисъла на родството и вторият,  това са знаци – елементи от  антуража на  жреци и маги. Самите маги са степен по-висши от  обикновенните жреци,  защото са и  лечители, но не толкова на тялото, колкото на духа – тоест психиката.

Самите Траки са били едно такова духовно извисено и магикобитно общество, в което ритуалите , заклинанията , магьосничеството и духовното лечение посредством внушения , песни и танци е имало своето първостепенно значение за строежа на тогавашното  общество. При разкопките, разкриващи  живота по онова време , са откривани   както жертвените камъни с вдълбаните канали за изтичащата кръв /такива каквито са имали и Скитите и Древните Българи/,  така и  различни соларни и космогични знаци  доближавани до гореказаната седемлъча  звезда. Самата тя , днес е достатъчно срещана  като тотемен знак на различни иностранни културни институции като например киностудия и други. Вероятно  това  е пореден опит да бъде присвоено едно културно наследство.
« Последна редакция: Март 10, 2009, 07:55:12 pm от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #3 -: Септември 24, 2009, 01:56:43 pm »

Радващо е, че има все още хора, които разсъждават върху Розетата. Предлагам ви още едно мнение, твърде интересно, базирано на твърдението, че българи=траки.


                                         РОЗЕТКАТА ОТ ПЛИСКА И ЕГЕЙСКАТА ПИСМЕНОСТ ОТ
                                                  ВТОРОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ПРЕДИ ХРИСТА


Розетката от Плиска е може би най-популярния старобългарски артефакт.Тя бе намерена преди около петдесет години и от тогава са написани много трудове, засягащи нейната функция и значението на гравираните върху нея знаци. Овчаров, Бешевлиев, Петкова, Михайлов, Добрев и др. предлагаха различни интерпретации. Някои смятаха, че знаците не са руни, а астрологически символи. Други се опитаха да извършат разчитане, прилагайки спекулативни звукови стойности. Най-важното обаче никой не направи, а именно да уведоми българския народ, че знаците от розетката имат еквиваленти сред най-древните европейски писмености. Става дума за изполуваните в Тракия, остров Крит и континентална Гърция Линеарен А и Линеарен Б.

Линеарен А е възникнал през XVIII-ти век преди Христа, а за Линеарен Б се смята, че е създаден през XV- ти век преди Христа, като знаците са взаимствани от Линеарен А.

 

Забележителната находка от Плиска е датирана VII-ми- IX- ти век. Ако трябва да се вярва на учените твърдящи, че старите българи са азиатци по произход, то не би трябвало да има никаква връзка между руните изписани върху розетката и най-старата писменост на Юго-Източна Европа. В действителност обаче всеки знак от старобългарския артефакт има еквивалент сред Линеарен А и Линеарен Б. 
 

Касае се не за едно-две, а за четиринадесет съответствия, което показва, че не може да става дума за случайност. След като поне 2500 години делят старобългарските руни ( от розетката) и Линеарен А,  разликите могат да се определят като незначителни. Половината от старобългарските руни са идентични със знаците от линеарните писмености. Малките отклонения сред другите седем знака  са обясними като стилови особености възникнали във времето. Не съществува писмена система, която да не се развива. Само за три века формите на буквите на гръцката азбука претърпяват чувствителни промени.   

 

Доказателство, че руните от Плиска имат общ произход с древните егейски писмености е фактът, че ако въз основа на приликите с линеарните писмености се въведат звукови стойности на руните от Плиска ще бъдат прочетени чисто старобългарски думи:

ЛОНО- лоно, основа;

НЕПИ, НЕБИ- небе;

ЛЕПИ- хубав;

ВОПИ – вопъл, въпити – викам;

ЕТИ, ЯТИ – хващам, вярвам;

БУРА- буря;

ПЕКЕ – пек, жега;


Комбинацията на  небе, буря, пек...навява на мисълта, че розетката е използувана за календар. Днес имаме четири сезона, но в древността разделението на годишните времена било друго. Във ведически санскит например са документирани много сезони: Набаса– небеса, дъждове, Маду- пролет, сезон на меда, Палагама- есен, сезон на плодовете, Адоха- сезон, в който не може да се дои, Анрту- лошо време, Прусва- дъждове, пръски, Гришма- горещини, Хима- зима, Васанта- пролет.... В по-късни времена остават само шест: Васанта, Гришма, Варса, Шарад, Хеманта и Сисира.

 

Разбира се думите от розетката може да имат преносно значение и да се окаже , че функцията на старобългарския артефакт не е календар, а нещо съвсем друго. Поради липса на допълнителна информация по този въпрос се въздържаме от спекулации. Най-важното е, че на комбинацията от старобългарски руни ( разположени по всеки лъч) може да се даде смисъл, като се приложат звукови стойности въз основа на приликите с линеарните писмености. 

 

Тук ще отбележим, че линеарните писмености имат прототип в Тракия.

Нашия езиковед В. Георгиев пръв отбеляза, че печатът от Караново( шесто хилядолетие преди Христа) и плочицата от Градешница ( пето хилядолетие преди Христа) имат знаци показващи смайващи прилики с древните писмености на егейския регион. Понеже знаците от Градешница и Караново са много по-стари от критските, то може да се каже, че създателите на линеарните писмености са дошли от Тракия. Има и други доказателства за това. Според Я. Бест огромна част от егейския регион е била заселена с траки, векове преди идването на гърците. Разчитайки плочици с Линеарен А, езиковедът П. Ван Сусберген намери няколко тракийски имена, а в Линеарен Б тракийските имена се оказаха десетки. Б. Хрозни свърза разпространението на линеарната керамика ( най-старата е от Балканите ) на остров Крит с тракийските миграции през трето и второ хилядолетие преди Христа.

Единственото логично обяснение за приликата на старобългарските руни с най-старите писмености на егейския регион и Тракия е това, че нашите деди са местно население, обитаващо земите ни от дълбока древност, т.е. старите българи принадлежат на тракийската общност.Това не би трябвало да учудва никого. Гърците са наричали нашите деди многократно мизи, а мизите са едно от най-големите тракийски племена. Техен клон се преселва в Мала Азия много преди Троянската война, друг клон е обитавал земите на север от  Дунава. Ученините ни обаче твърдят, че старите българи не са тракийско племе, а късно дошли азиатци. Това,  че гърците наричали дедите ни мизи било грешка, анахронизъм.

 

Щеше да е грешка, ако нямаше нищо общо между траки и българи, но истината е, че по отношение на погребални ритуали, въоръжение, лични имена и обичаи българите могат да се определят като тракийски народ. Фактът, че една част от тези древни траки са мигрирали за Азия не ги прави азиатци по произход.

 

В случай, че нашите деди не принадлежаха на тракийската общност, то как тогава биха били запознати с най-древните варианти на линеарните писмености възникнали на територията на Тракия? Историята не познава парадокси, парадоксите в историята се пораждат от нежеланието на определена група учени да бъде казана неудобна за някои влиятелни личности истина.

Източник
« Последна редакция: Септември 24, 2009, 02:32:21 pm от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #4 -: Септември 24, 2009, 02:02:29 pm »

Още малко коментар по това изследване от  sparotok :


Здравейте!

При проучването на розетката съм използувал снимка, дадена ми от приятел историк.
Изображението е същото както от интернет страницата:
http://www.math.bas.bg/~keleved/dplisros/

Посочих, че правя опит за тълкуване на знаците от розетката въз основа на приликата им със знаци от Линеарен А и Линеарен Б.

Това, което не съм споменал е че, знаците от розетката не са единствените имащи еквиваленти ( поне във форма) с линеарните писмености. Други руни от Плиска, Преслав и т.н. също показват силна прилика с Линеарен А. Става дума за 22 различни руни.

Имам и друг мотив, който ме кара да свържа писмеността на старите българи с Линеарен А и Линеарен Б. През 2008 и 2009 на конгрес в Русия бяха представени преводи на Линеарен А и Линеарен Б надписи с помощта на български език.
През 2009 на конференция в Словения бе представен превод на Линеарен надпис от НТ13 отново с помощта на български и др. слав. езици.
А през 2008 в Любляна, Словения бе представена работа доказваща, че прототипа на нашата глаголица са линеарните писмености. Двадесет и две глаголически букви имат еквиваленти по форма и звукова стойност с линеарните писмености. Еквивалентите само по форма са 33.

Признавам, че четенето на руните от розетката не е 100% сигурно, но аз не давам произволна звукова стойност, а се водя от приликите с Линеарен А. Ако греша защо се получават старобългарски думи. Аз не съм си поставял за цел да ги търся. Доста време дори си мислех, че превод не е възможен поради сакралната функция на розетката, но при проучването ми относно възрастта на глаголицата реших да видя какво ще стане, ако приложа на руните от розетката звукова стойност на линеарни знаци...резултата вече го прочетохте.
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2012, 06:25:16 pm »

Интересни истории научавам от хора, носещи Розетата. На някой могат да се сторят странни, на други - невероятни, но ... знае ли човек вече на какво да има вяра. Все пак ще разкажа за някои от случаите.

Големи фенове на Розетата са рокерите. За тях тя все по-вече се превръща в задължителен атрибут към екипировката, та се сещам за един такъв български рокер, който от много години живее в Австрия. Миналата година са му подарили Розета, слага я той на врата, без да знае изобщо за нейната история. След 4 месеца споделил с приятелят си, който му я е подарил, че много странни неща са се случили. От години е имал болки в гърдите, нещо хронично било според докторите, заради рокерството. Имал и някакви петна по тялото си, също от много години. Една седмица, след като сложил Розетата, кожата му в областта на гърдите почервеняла, усещал съвсем леко парене, но не обърнал чак толкова голямо внимание, че да отиде на лекар. Така минал около един месец, а след това ... зачервяването изчезнало, но изчезнали и петната, които имал, но най-шокиращото за него било, че изчезнала онази почти постоянна болка в гърдите.
"Леле, рекъл на приятеля си, ти не знаеш как дишам сега! И като се замисля-единственото ново по мен е тази Розета....Какво направи тя и как го направи не знам, но няма да я сваля от врата си. "

За отбелязване е, че същият този рокер винаги е носил на врата си нещо сребърно, което си е нормално за техните среди.


* Розета.jpg (15.82 kB, 137x166 - видяно 1544 пъти.)
« Последна редакция: Март 08, 2014, 10:46:19 am от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2012, 06:43:06 pm »

Друг един случай, пак с мой познат-рокер, ще го напиша както той ми разказа.

"Карам си аз по един път с много завои и нали знаеш как е-от кефа по завоите съм навил масура на газта малко по-вечко от разумното и в един момент моторът поднася и тръгвам с приплъзване да излизам от пътя. Стигнах вече до края на асфалта, след него имаше някакво тясно банкетче чакълесто, а след него-пропаст дълбока. Край, викам си, до тук ти беше живота. За по-вече "умни" мисли нямаше време, защото вече се виждах размазан на стотина метра по-надолу.
В този момент усетих някакво много силно дърпане в обратна посока, все едно някой ме беше хванал през гърдите и ме издърпваше към пътя. Усетих се, та стиснах здраво с ръце кормилото, краката притиснах към мотора и ... не знам какво да ти кажа, но заедно с мотора се озовахме отново на асфалта, против всякакви закони на физика и динамика.
Спрях веднага след това, седнах на тревата и така в шок съм бил едно поне десет минути. Освестих се по някое време и какво мислиш-с дясната ръка съм стиснал Розетата, ама така я стискам, че още малко кръв ще си пусна. Нито помня кога съм разкопчал якето, кога съм хванал Розетата...това ми се губи. Но едно знам-ако не беше тя сега щяхте цветя да ми носите и да ме споменувате с добро. "
« Последна редакция: Ноември 16, 2012, 06:45:36 pm от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #7 -: Юни 15, 2014, 10:07:20 pm »

Продължавам темата за Седмолъчицата с една препратка, в която ще отбележа няколко елемента.

http://atil.blog.bg/history/2014/06/12/gazi-baba-za-azbukata-na-dunavskite-bylgari-konspekt-fragmen.1272682

Писано е от Фаргат Нурутдинов, който представя фрагменти от сборника "ДЖАГФАР ТАРИХИ" и по-специално за азбуката на дунавските българи. Аз поне не съм много запознат с такива древни азбуки и не мога да преценя доколко може да се вярва на тази информация. Правя всичко това, защото намерих паралел между някои букви от тази азбука с някои знаци от Седмолъчицата.

Имя "Барыс"/Борис/ иногда записывали одним знаком - в превод: името Барыс/Борис понякога се е записвало с един знак. 
Същият този знак го има и в Седмолъчицата.

Би могло да се допусне според мен, че Барыс е и алп Барс, за който четем:

БАРС (СИВА) - бог на справедливостта, съдник между алпите.

"...Могъщият Алп Барс,
който в гнева си
може да убие само с поглед,
иначе беше добродушен див.
Имаше Алпът Барс,
който приличаше на барс,
две огромни очи
- всяко с големина на тас.
Можеха да лишават от сила,
да местят планини
и да изпепеляват
всичко живо с огън..."

По своята същност Алп Барс съответствува на хиндуисткия бог Шива – в гнева си той също изпепелява всичко живо с поглед. Шива съчетава в себе си противоположностите на живота – любов и омраза, живот и смърт, творение и разрушение. По волята на Брахма той сътворява Света, но също така го разрушава с космическия си танц, когато упадъкът в него придобие необратим ход. В това космическо жертвоприношение Шива унищожава всичко нездраво, за да засили здравото за новия жизнен кръговрат. Вероятно под името Барс е почитан един архетипен арийски бог, пазител на мъдростта и божествения порядък на Света. Самият Георги Раковски възкликва: “...О, ти Сива! Наш старобог! Кога си се изменил и си станал Василица, т.е. празникът на св.Василия? Ти, що се славеше по гори, при студни извори и при Бял Дунав, де се пиеше безсмъртна вода със златни чаши и съсъди!”

Българските народни обичаи, свързани с Васильовден, напълно съответствуват на култа към Сива. Децата сурвакат възрастните със сурвачки за здраве и прогонване на злите сили. Ударът с дряново дърво е символичен акт на космическото жертвоприношение, с което Сива обновява Света и го подготвя за новия живот през Новата година. На Сива съответствува също и тракийският бог САБАЗИЙ. Той е преминал в гръко-римския пантеон като бог на виното и веселието – Дионисий (Бакхус). От някои антични източници знаем, че кукерските обичаи имат тракийски произход. Това е само един пример, че вярванията на нашите прадеди – древните българи и траки, имат общи арийски корени.


* GaziBa18.gif (0.17 kB, 14x24 - видяно 3814 пъти.)
« Последна редакция: Юни 15, 2014, 10:27:22 pm от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #8 -: Юни 15, 2014, 10:23:38 pm »

Следващият знак, който има съвпадение с един от знаците на Седмолъчицата е този на алп Кубар. Кой е Кубар?

КУБАР - бог-гръмовержец, син на Алп Барин. Той е наследил мълнията на баща си чрез жребий. Отношението Бог на войната-баща и Бог на гръма-син ни отвежда към скандинавския пантеон – същото положение там заемат Один и Тор. От друга страна ведическият бог Кбера носи същото име, но той е Бог на богатствата и мъртвите, и пазител на Севера. В народните вярвания на дунавските българи Алп Кубар съответствува на св. Илия. А неговият празник Илинден съответствува на келтския празник Лугназад.


* GaziBa36.gif (0.17 kB, 19x24 - видяно 3833 пъти.)
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #9 -: Юни 15, 2014, 10:46:19 pm »

И още един знак - този на алпа Сабан/Самар,  Симбир,  Амур,  Мардукан,  Карга,  Гюлджимеш/-дух на светлината,  плодородието и изобилието.

Тук е завъртян на 45град. , но иначе е същият като кръстчето на най-горния лъч.


* GaziBa35.gif (0.18 kB, 20x22 - видяно 3832 пъти.)
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #10 -: Август 22, 2014, 12:46:26 pm »

Попаднах на едно обяснение, което за пръв път срещам. Вярно ли е или не-времето ще покаже.

"РА СЕГА ПЕЧЕ,НО в БУЛО Е,ТИ В СФЕРА НА МЛЕЧНАТА СФЕРА"


Попаднах и на това/снимката по-надолу/, някой ако може да го разчете ще съм благодарен!


* 1239933_603432653013302_153279015_n.jpg (122.34 kB, 854x960 - видяно 3845 пъти.)
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #11 -: Септември 23, 2015, 06:24:17 pm »

За малките дечица - малки по размер Розети/Седмолъчици.

Сребърна Розета  М-127 -  http://silverunicorn.org/p/medallions/index7.php

Дървена Розета - Д-100 - http://silverunicorn.org/p/woodwork/index5.php
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #12 -: Декември 15, 2015, 11:04:11 pm »

Елица Димова: Българите сме пазители на свещената тайна за земята!

Елица Димова е историк и журналист, изследовател на Розетата от Плиска. В лекцията си, организирана от център "ДоброДея", на която присъства репортер на Портал12,  Елица съобщи, че при допир с тялото Розетата резонира и задейства вътрешната енергетика.

"Ние - българите носим знанието и сме пазители на свещената тайна за земята и това е запечатано в нашето ДНК. " "В нашата кръв тече повече светлина, отколкото в другите народи"
, казва Елица, като подчертава, че като манипулатори на действителността българите с една лоша дума или лоша мисъл можем и да превръщаме светлината в тъмнина. Затова трябва да внимаваме.

След множество изследвания на руни от Розетата и знаци от египетски текстове историкът-журналист достига до една и съща формула и число. Числото тя запазва засега в тайна, за да не ни се навреди. Формулата E=m.c2 доказва, че Розетата може да пренася през времената. Това означава, че на българите им е дадено умението да изкривяват времето и пространството, и да минават в други светове.

Ето и интервюто, което даде Елица Димова специално за Портал 12:
 
Кое Ви насочи към Розетата от Плиска? Има ли някакво специално събитие в живота Ви, свързано с артефакта?

Интересът ми към Розетета от Плиска е нормален, защото по едно от образованията си съм историк, т.е. по принцип се занимавам с история. Но от последните десетина години се опитвам да гледам на историята под съвсем друг ъгъл, през една по-лична призма. През призмата на това, че има неща, които ние не сме открили, не сме доказали. И много от събитията, които досега са интерпретирани в историята, всъщност се оказва, че не отговарят на обективната истина. Затова аз започнах да ровя в една друга посока. Занимавах се с египетски текстове. По една свещена случайност дешифрирах един текст, който в последствие реших да кодирам с цифри, при  което, от двата текста, които дешифрирах, се получиха едни и същи цифри. Това ме изненада.
 
Това беше един процес на откритие, при който впоследствие видях, че в българската езотерика, определени хора, които са се занимавали с духовни дейности, като например Преподобна Стойна са говорили за това число,  загатвайки го, без да казват какво всъщност представлява. И пак така в поредица от събития, случайно, докато четях една книга с голяма Розета на страниците, взех книгата и я докоснах до тялото си, при което се получи мимолетен резонанс. Това ме накара просто да разгледам Розетата под различен, друг ъгъл. Преди я гледах исторически, като за разчитането на определени знаци или значението й само като родов знак на рода Дуло. В един момент обаче осъзнах, че тя е много повече, тъй като щом като резонира при допир до човешкото тяло, следователно тя има някакво скрито значение. И така започнах да търся в историята, при което се оказа, че числото, кодът, който бях открила преди това от Египет, съответства на дешифрирането на съответните знаци на Розетата. Бях изключително изумена, че тази Розета се е използвала точно, както е написано в древните писания, като звездата на Мага. Т.е. тя е била свързана с миналото, настоящето и бъдещето и със знанието на посветените, както за миналото, така за настоящето, така и за бъдещето.
 
При разчитането по научен път на отделните знаци, на руните, които се съдържат вътре, тъй като има различни гледни точки: една част от учените смятат, че това са просто руни, знаци, друга част ги разчитат чрез определени писмености, като например – Линеар А, Линеар Б, т.е. от Критско-микенската епоха, която се оказа, че е свързана пряко с траките, изведнъж излязоха всички тези, които в последно време се разказват и интерпретират от редица автори. А именно, че българската история, българското духовно съществуване е много по-ранно, отколкото ние можем да си представим. Като има един много интересен факт, който показва горе-долу кога е създадена на практика тази Розета, говоря за нейния първи първообраз, не Розетата, която е датирана от осми век в Плиска, а нейния първообраз. Нейният първи първообраз е създаден по-рано от осем хиляди години. Това е закодирано в самата Розета.

Как се открива това?

Тъй като Розетата изобразява астрономически знаци и тяхното движение, движението на знаците в Розетата обратно на часовниковата стрелка показва, че това е било в период, когато земната ос е била по различен начин разположена. Т.е. югът е бил север и северът е бил юг.  Това се предполага, че се е случило назад във времето, може би дори 26 хиляди години назад. Тук вече се поставя въпросът: Кои сме ние и защо на нас ни е било дадено да бъдем носители на този знак?
 
Можем ли да кажем, че българските ученици не учат историята такава, каквато е? Всъщност древните българи ли са първите цивилизатори в света и не звучи ли това твърде самохвално за нас..?
 
Аз стигнах до това националистическо наистина съждение, след като изследвах и други теми и се оказа, че в България са се създали три от основните писмености. Това е признато от западни учени. Така че, по някакъв странен порядък, на нас ни е дадено винаги да отключваме портите на знанието на другите народи. А защо в някои отношения ние оставаме неуки, това аз не мога да кажа. Но все пак в нашето ДНК е закодирано това знание и то може да се отключи със съответното духовно усилие, съответното желание за образование, желание да разбереш кой си. Когато стигнеш до това дълбоко знание, вече не е необходимо някой да те води. И оттам ние българите имаме едно самочувствие, много хора казват, че то не е положително, защото не ни обединява. Да, но това е всъщност знанието на всеки един вътре в нас, че ние сме самодостатъчни, ние го имаме това знание. Не е нужно някой отвън да дойде да ни учи. Ние самите сме тези, които можем да просвещаваме.
 
Сега вече идва по-висшият етап за българите – да осъзнаят, че като индивидуалности вече могат малко да си смекчат егото и да заживеят в един по-паралелен свят с другите, в някакво съединение, така че всеки да си намери своето място без конкуренция. Пръв между равни – това е принцип, който между другото не е измислен от тайните общества, а е измислен, буквално казано, от българите. Известно е, че в българското общество още преди създаването на българската държава официално, мъжете и жените са били абсолютно равнопоставени по отношение и на добродетелите, и на духовните знания. При траките например жените понякога са били по-висшестоящи от царете, заради това че са имали пророчески дарби. Т.е. мястото на всеки един от тази общност не се определя от някаква йерархия, а това каква потребност има общността. И по този начин всеки един човек е намирал своето място, без да бъде необходимо някой да го управлява. Известна е приказката, че траките са толкова многобройни, че ако бяха обединени, щяха да бъдат най-великият народ на света. Но то не е било необходимо. Защото малките общности, които са охранявали свещеното пространство на знанието на съответната област (те са обитавали геомагнитни точки, които са силно активни), общността на това племе, която е била държавица по нашата представа днес, е била абсолютно самодостатъчна. Те помежду си са представлявали цялата общност и не е било небходимо да влизат в по-голяма йерархична структура, тъй като йерархията вече затормозява обществото и свободата на волеизявлението. А е известно, че траките са били освен войнолюбиви и много свободолюбиви. Така че този принцип го има у нас, той е заложен генетично – всички тези качества. Те са много положителни, ако бъдат насочени правилно.

http://portal12.bg/Elitsa-Dimova-Bylgarite-sme-paziteli-na-sveshtenata-tayna-za-zemyata-.p426
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #13 -: Януари 10, 2016, 09:22:09 am »

Ето и видеоклипчета със същата Елица Димова, в две части.

https://www.youtube.com/watch?v=7W7Hxrz8r-U

https://www.youtube.com/watch?v=uLXX3MQZedA

И трета част има -  https://www.youtube.com/watch?v=XEPAly0-FV8
« Последна редакция: Януари 10, 2016, 09:55:28 pm от Мирослав » Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Мирослав
Administrator
Sr. Member
*****
Публикации: 451


Азъ, от Народа на Еднорога

Профил
« Отговор #14 -: Септември 06, 2016, 06:05:14 pm »

                                            РОЗЕТАТА ОТ ПЛИСКА - ПОСЛАНИЕТО НА ПРЕДЦИТЕ НИ

Розетата от Плиска е многопластов артефакт.В нея е кодирана информация от нашите предци
Едно от нейните значения е това,че тя олицетворява 7-те управляващи рода на българите,но поради специалният ден днес -131 години от съединението на България ви поднасяме едно от нейните послания.
Начина на четене е всеки лъч сменя предходния по посока обратна на часовниковата стрелка и се правят 7 пълни обиколки

Да побеждават те,които са над времето и мъдреците,великите от разстроените,де вървейки сееха те единствените домове и разстроени са от домовете на дедите, от тяхната Тракия(триглиф)
Дето са над времето и мъдреците,победителите разстроиха нас помогнаха в Сисо от Тракия(триглиф) бяха извикани.
Великите от мъдреците разстроени са да бъдат велики от домовете на дедите се разстроиха.Да бъдат велики е тяхната победа!
И виждащи вървяха и сееха.Те единствени от дома са разстроени.От дедите потекли в Тракия(триглиф)-великите победители над времето и мъдроста.
И виждащи сееха милоста от дома,посята и дадена в Тракия(триглиф) на откъснатите от времето,дето са великите мъдреци!
Тракия (триглиф) е тяхна,на победителите,те са над времето мъдреци -великите посяти от милоста наша!
Тракия вашата е тяхна,на победителите над времето от мъдроста разстроените.И тръгна посятото от сияйния дом да се пише,да ви кърми потече!!

Честит празник,БЪЛГАРИ!
Рени и Мила

https://www.facebook.com/%D0%A0%D0%A3%D0%9D%D0%98%D0%A7%D0%95%D0%A1%D0%9A%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%9D%D0%90%D0%94%D0%9F%D0%98%D0%A1%D0%98-%D0%A2%D0%90%D0%99%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%90-%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%9E%D0%A0%D0%98%D0%AF-173626246340250/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf
Активен

Българин (булгар) не е народност, а степен на посвещение, която дава способността посветеният да се самовъзражда от собствената си пепел – ФЕНИКС.
Страници: [1] Нагоре Формат за разпечатване 
Форум Сребърният Еднорог  |  Раздели  |  Информация за изделията  |  Тема: Розета - М-31, М-74, М-77 и П-5
 

Powered by PHP Powered by PHP SMF 2.0.7 | SMF © 2011, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!